Descripció de la Pàgina principal

dijous, 13 de juliol del 2017

Recomanem... Nosaltres en la nit de Kent Haruf

Està clar... a certa edat les coses es veuen diferents, o si més no, com fan els protagonistes de la història que us recomanem avui, s’està disposat a prescindir del que dirà la gent  per fer senzillament allò que es vol fer, encara que no estigui ben vist... Sobretot quan el que es vol és alleujar el pes de la soledat.

Aquest és un relat que ens parla de com mai és tard per canviar i obrir portes a la vida: l’Addie i en Louis són veïns; els dos viuen sols de fa molt temps i saben què és la soledat. L’Addie, però, està disposada a donar un tomb a la seva rutina i un capvespre visita en Louis amb la intenció de proposar-li que es vegin cada nit per dormir plegats i conversar.

Passar la nit, sentir l’escalfor de l’altre al llit, fer-nos companyia. Estirar-nos junts i que et quedis a passar la nit- tal i com diu la nostra protagonista.

Aquesta és una història senzilla i planera, encara que plena de reflexions i confidències, que ens convida a comunicar i compartir paraules que són vivències contades des de la complicitat i la intimitat; just allò que ens fa coneixedors profunds de l’altre; que ens hi connecta de manera més intensa i irreversible.


Narrada a un ritme lent, com el de la mateixa nit, quan les hores de vetlla s’allarguen fins el matí. Quan les primeres clarors ens fereixen, deixondint-nos per separar-nos de la bona companyia.  Aquell moment que voldríem que no arribés mai, com la mateixa història, aquesta gens convencional, que ens porta a compartir el sentit de la comunicació amb dos avis conscients que el temps fuig per no tornar i que ara i aquí el que compta i compta molt, és viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada