Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 12 de juliol del 2017

EL PROJECTE DE DINAMITZACIÓ LECTORA "CLUBS DE LECTURA JUVENILS" DE BIBLIO.LAROCA TANCA EL CURS AMB UN ÈXIT TOTAL

Aquest projecte és dels principals de la biblioteca de la Roca  i el que més ressò ha tingut dins del món professional educatiu i bibliotecari. Es va iniciar al 2007 amb l'objectiu estratègic del foment de lectura dins del públic juvenil del municipi.
 
Ha estat guanyador el 2013 dels premis que atorga l'Associació de Lectura Fàcil, i el 2015 la biblioteca va ser convidada a exposar-lo a les “Jornades biblioteca i comunitat educativa” de la xarxa de biblioteques, ha estat també seleccionat com a "Bona Pràctica" al Banc de Bones Pràctiques de la Diputació de Barcelona.


El programa de foment per a joves té com a públic els alumnes de l'institut La Roca. Es va iniciar al 2007 amb la signatura de convenis que la biblioteca ofereix a tots els centres docents del municipi i que integren tot un seguit d'accions i compromisos de la biblioteca vers les escoles en matèria de foment de lectura i en matèria de formació en la cerca i tractament de la informació. El projecte amb joves es vertebra amb l’oferta de sessions de lectura de forma mensual estructurades per cicles en què la biblioteca proposa al jove una lectura de novel·la juvenil i fa una trobada per comentar la lectura amb un professional del món de la dinamització i del foment de lectura. Les sessions són molt informals i sempre sorprenen el jove trencant-li la imatge que s'havia creat d'una sessió de lectura realitzada en una biblioteca. Aquestes sessions són sempre molt divertides, interactives i diferents del que s'espera, d’aquí ve el seu èxit. S’utilitzen tècniques com la dramatització de lectures, els jocs teatrals, la sorpresa i la improvisació...
Aquest curs hi ha hagut una novetat important, s'han fet sessions a tots els alumnes de 2n d'ESO de les 4 línies que té l'institut.
Durant el curs acadèmic octubre 2016-maig 2017, s’han realitzat un total de 10 sessions a les quals han assistit un total de 280 joves:

·         1r cicle d’ESO han fet 2 lectures: Camino entre la Niebla de Care Santos i l'Enemic de Davide Cali, i s'han realitzat 8 sessions a les que han assistit un total de 240 alumnes.
·         2n cicle d’ESO han fet també 2 trobades: Un monstre em ve a veure de Patrick Ness i Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada d'Alexie Sherman, a les que han assistit 40 alumnes.
També s’ha organitzat una xerrada amb l’escriptor de poesia juvenil Esteve Plantada a la que van assistir 200 alumnes.
La valoració de les sessions són del tot positives tant per part de l’institut, com dels propis joves participants, com per part de la biblioteca, aquí teniu una petita mostra del que passa

El projecte de foment de lectura de biblio.laroca és ampli i integra tres programes:
- Foment de lectura per a públic adult  amb el programa “Viu la lectura”.
- Foment de lectura per a públic juvenil “Clubs de lectura juvenils”.
- Foment de lectura per a públic infantil amb el programa “Cruspilletres”.

Resum d'algunes sessions:


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada