Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 14 de gener del 2013

Els gats de la Senyora Marlow de Frank Asch. Il·lustrat per Devin Asch


La senyora Marlow és una gata vídua, bibliotecària i que viu sola, aparentment convencional i molt respectuosa. La realitat, però, és molt diferent, i quan cada dia torna de la feina conviu amb una família de ratolins que viuen amagats a casa seva. Un dia, però, un veí la delata i una parella de policies truquen a la porta amb la intenció d’inspeccionar la casa. Aquest fet posarà a prova la confiança dels ratolins en la seva protectora.

Continuarà la Senyora Marlowe protegint els ratolins? Podrà evitar de menjar-se’n algun?  L’enxamparà la policia? Trairà als ratolins perquè no la descobreixin?

Una història d’espionatge i intriga on es tracten valors com la confiança i la traïció. Un àlbum amb il·lustracions realistes i molt ben ambientat que va guanyar El Premi de Literatura Infantil Atrapallibres 2008.

Aquí us deixo un resum de la sessió amb la Mon perquè hi pugueu dir la vostra: 


El tertulians han estat inicialment molt crítics amb Els ratolins de la  Senyora Marlowe,   premi de Literatura Infantil Atrapallibres 2008 d’en Frank Asch i Devin Asch. Tot i ser un álbum il·lustrat que han llegit un xic “obligats” per estar dins del pla lector,  no m’han pogut amagar que s’han llepat els bigotis.

Han gaudit amb els seus personatges, estereotipats i  ben caracteritzats ( la parella de policies, el llest i el ruc)i amb la il·lustració, detallista, acurada, una autèntica delícia.  Un plaer com el defineix l’artista hongarès André Kertész a la seva exposició “L’íntim plaer de la lectura”. En  Pep Molist, bibliotecari,  ens ofereix, en un article a la Revista el Faristol, una passejada virtual per l’essència de l’exposició. 

Sota aquesta imatge s’hi pot llegir :  “una satisfacció dels sentits o de l’ànim provocada per la possessió o la idea de quelcom agradable i atractiu”

Hem parlat també de la història i la seva estructura. Hem utilitzat la metàfora del fil  per teixir una trama.  Tots han pogut identificar la protagonista i definir quin ha estat el nus del conte, el conflicte o sorpresa i desenllaç . Tornant a fer ús de les paraules d’en Kertész, “ quan una obra ens captiva, ens delecta i ens regala saviesa, experimentem aquest plaer íntim que ens trasllada a una altra dimensió, un altre temps, una altra manera de viure”.

Els nois i noies  han entrat fàcilment en el joc que els ha estat proposat a continuació. Necessitaven triar un personatge per la seva història, hi ha aparegut : una bruixa, un assassí, lleó, astronauta, King Kong,  alienígena , extraterrestres.  Aquests paperets han estat enganxats en un fil a l’atzar, seguidament havien d’escriure la situació en la que es trobava aquest personatge i enfilar-la també al fil. Per acabar, en un full apart, havien d’escriure el final de la seva història.

S’ha donat a triar un personatge, una situació i un final a cada noi/a i ells tenien l’encàrrec  de cuinar el nus, la trama .

Alguns dels resultats han estat aquests:
Una bruixa que  volia volar i anar a Mart. La bruixa tenia una gata que s’enfadava dia si dia també amb en  King Kong, era ell qui li complicava la vida i l’empipava. La pobre gata no  tenia peus i no es podia  moure, però un dia, li van aparèixer els peus i va matar a King Kong.

Els assassins lleons voladors veuen a King Kong amb la seva dona i l’intenten matar. En King Kong  és poderós i fort  i els envia  a l’espai . Quan els lleons arriben a l’espai es queden sense oxigen i es moren tots.

Un noi anomenat Lleó s’enamora d’una extraterrestre, la noia es queda embarassada i tenen una nena molt bonica... però han de buscar un altre món on viure ja que ningú els compren. Desprès de molt buscar, troben la seva nau, però hi ha un “regalet” sota . Una bomba que els desintegra, però tots tres arriben a un nou planeta, això si , desintegrats.

Aquí us deixo també unes fotos de la sessió: Els gats de la senyora Marlow






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada