Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 21 de gener del 2013

RECOMANEM...

Christofer Morley
La librería ambulante


Per als qui llegeixen; per als qui no, per als qui estimen la vida senzilla, tal com és i tal com raja; una novel·la deliciosa escrita per a gaudi de l’esperit. Morley escriu un conte on es lloa el contacte amb la natura, la importància de la cultura i l’estimació als llibres; els llibres com a instruments d’humanització i l’amor com el sentiment que capgira vides, sense necessitat de grans extravagàncies, encara que sí de fugides endavant.

Helen McGill – la narradora de la història -viu amb el seu germà, escriptor famós, en una granja de la zona central dels Estats Units. Ella, una institutriu solterona amb caràcter ferm i molt decidida, porta una vida rutinària i sense massa motivacions al capdavant de la granja, mentre el seu germà viatja i es dedica a escriure. Un dia, d’imprevist, apareix a la vida de la senyoreta McGill, el senyor Roger Mifflin, un llibreter ambulant - que bé podria ser un nan ingeniós enamorat de la seva feina - que viatja per tots els estats amb “El Parnaso”, la llibreria muntada en un carruatge perfectament adaptat a tals necessitats, el vell cavall Peg i el seu inseparable gos, Bock. El senyor Mifflin, cansat de viatjar, ven la carreta amb tot el material i els seus amics a la senyora McGill; digna hereva de la manera de viure del “nan”; i així comença una història d’encontres, acords i desacords que acabaran en una relació més que amistosa entre els dos. Una relació basada en l’estimació profunda, franca i honesta que comporta l’amistat prèvia.

En definitiva, una novel·la escrita en clau d’humor, amb un estil lleugerament moralitzant i amb espurnes de filosofia, escrita per un autor considerat un clàssic i poc conegut per les nostres terres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada