Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 17 d’octubre del 2022

Llegim... La casa de les miniatures de Jessie Burton

 

Amor, obsessió, traïció i venjança; veritats amagades i sospites latents. 

A la majoria de les assistents els ha encantat el llibre, per dues línies, per una com a trhiller, una història que ha anat avançant cap al final de forma fàcil i la intriga les ha deixat en suspens en tot moment, i s'han quedat amb les ganes de saber més del personatge que porta en tot moment l'element de misteri, "la miniaturista". El fet de saber que hi ha una segona part encara no traduïda on reapareix aquest personatge i una sèrie que està a la plataforma Filmin, les ha atret en especial a esbrinar que més poden saber sobre aquest misteriós personatge, del que no podem desvetllar gaire sense fer avançaments, però que a l'hora és un punt fort de la novel·la, perquè ens té en tensió durant tot el desenvolupament.


El segon punt, més important, que han destacat de la novel·la, és la mirada crítica vers la societat. Una comunitat hipòcrita que amaga els secrets, la cobdícia i l'ambició rere la religió, i on la xenofòbia i l'homofòbia hi són implícites. Descriu una societat on la riquesa és per ostentar, però sense fer-ho palès.

Els personatges, sobre tot els femenins, molt ben perfilats psicològicament, especialment la Nella, la protagonista, han centrat el discurs de les assistents, i els hi ha semblat una protagonista molt encertada pel seu aprenentatge emocional, i per la seva forma de créixer com a persona i la manera que té d'acceptar les persones del seu voltant tal com són i no com les voldria.

La documentació històrica és tant acurada, que les usuàries sentien que podien caminar pels carrers d'Amsterdam sense sentir-se abromades pel pes de l'historia en majúscules. I això els hi ha encantat, perquè podien sentir l'alè de l'època en què està centrada la novel·la.

I amb una casa de nines, que podeu veure al museu d'Amsterdam com a centre de la trama, que és un personatge més de la novel·la, i que ha estat una part de la tertúlia més.

Una novel·la ben valorada i que si arriba la segona part traduïda segur que ja tindrà lectores!

La Guia






















Recomanat


La Serie (Trailer)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada