Descripció de la Pàgina principal

divendres, 3 de juny del 2022

Un any més Biblio.laroca posa punt final a les sessions Cruspilletres


A Biblio.laroca hem arribat una vegada més a final de curs amb la satisfacció d’haver compartit noves i enriquidores sessions amb els 
Cruspilletres: tots els alumnes de 4t de les escoles del municipi. Aquests  125 infants han pogut gaudir de 2 sessions de lectura i llibres, acompanyades d’un taller, repartides durant el 1r i 2n trimestre del curs. Aquest anys s’han treballat dos temes: “Boscos endins” i “la nit i els somnis”.

A Boscos endins hem conegut llibres on el bosc és l'escenari d'una història, altres on el bosc és un lloc d'aventures, d’ altres encara ens presentaven el bosc com a lloc on es produeixen trobades màgiques, o bé veiem el bosc com a espai  en transformació que cal protegir; i per suposat, llibres on se'ns presenta el bosc com a escenari de la majoria dels contes tradicionals que coneixem. A través de la lectura hem compartit, parlat i comentat la nostra relació amb l’entorn i com els llibres ens ofereixen visions diferents sobre la nostra relació.

A La nit i els somnis hem parlat sobre la nit, la foscor i les sensacions i emocions que sentim en la foscor. hem llegit i compartit relats i il·lustracions sobre diferents personatges i les seves vivències en aquest àmbit. Els infants han pogut expressar-se i compartir a través de la lectura el món de la nit; un món que també ens ha endinsat en el terreny dels somnis i de les vivències que ens ofereixen.

Al final de cada sessió, hem realitzat un taller didàctic relacionat amb el tema tractat. En el primer cas els infants han elaborat, per grups, unes composicions molt artístiques on han creat els "seus boscos", en el taller sobre la nit han fet atrapa-somnis que han decorat i en els quals hi ha penjat els seus desitjos i somnis.

Ara la biblioteca, per tots aquells que vulgueu venir, té la sala infantil decorada amb tots els somnis dels infants de 4t de les escoles del municipi.

Moltes Gràcies Cruspilletres!

Ens tornem a trobar amb nous temes i nous alumnes l’any vinent












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada