Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 17 de maig del 2022

La Biblioteca recupera la plena normalitat i posa en marxa diversos projectes per seguir dinamitzant culturalment el municipi

 Sant Jordi va culminar la tornada a la programació regular d’activitats, i pels propers mesos l’equip tècnic de l’equipament ha preparat diverses propostes

La biblioteca municipal de la Roca del Vallès torna a la normalitat pel que fa a la programació d’esdeveniments, amb l’objectiu d’oferir cultura i potenciar el foment de la lectura al municipi. L’equip tècnic ha treballat perquè aquest any sigui quan es recuperi plenament l’oferta cultural presencial, per seguir esdevenint  un centre de proximitat i d’intercanvi d’experiències culturals per a tots els seus usuaris i usuàries de totes les edats.

En aquesta línia durant el mes d'abril s’han ofert diverses propostes culturals:

  • S'han realitzat les sessions del club de lectura infantil "Els Cruspilletres", amb la participació dels alumnes de 4t curs de les escoles del municipi, 4 sessions amb un total de 100 alumnes. Aquest programa de foment lector està destinat a tot l'alumnat de les escoles del municipi i s'ofereixen 2 sessions a cada curs de 4t de primària al llarg del curs escolar.
  • "L'hora del conte" una sessió destinada aquest cop als més petits, d'entre 0 i 3 anys, de la que van poder gaudir un total de 35 persones entre infants i les seves famílies.
  • Es va realitzar el molt esperat "Acte de lliurament de premis del concurs de punts de llibre", Es van presentar un total de 1.010 punts entre les tres categories dels premi. Vam participar totes les escoles del municipi, l'nstitut la Roca, i altres participants a nivell individulal. l'Auditori es va omplir amb l'assistència aprox de 250 persones i es van atorgar una veintena de premis. Els primers premis van ser per Ender Ramírez en la categoria de 0 a 8 anys, Maria Gómez, en la categoria de 9 a 17 anys i Tània Fàbregas en la categoria d'adults.
  • "Paradeta de la biblioteca a la Fira de Sant Jordi”, que es va celebrar el 23 d'abril a la placeta, i on es els usuaris es van poder endur les últimes novetats literàries.
  • "Trobada "Viu la lectura", club de lectura per adults que van comentar la lectura comuna.
  • "Llegim Plegats", activitat de dinamització lectora especial per a persones amb diversitat funcional i destinada als residents de la residència de la Fundació Vallès Oriental. Aquest projecte s'estructura en sessions mensuals destinades a aquest públic en les que es treballa la lectura com a eina d'integració, interrelació i comunicació amb persones que tenen diversitat funcional que els dificulta l'expressió oral. Està recollida com a "Bona pràctica" per la Diputació de Barcelona.

El mes de maig serà un mes també ple d'activitat cultural:

  • Continuen les sessions del club de lectura infantil "Els Cruspilletres".
  • Es realitzaran els Clubs de lectura juvenils destinats als alumnes de Batxillerat de l'Institut la Roca.
  • L’Hora del conte, el dilluns 9 de maig, en aquesta ocasió per a infants a partir de 3 anys, amb la sessió "La meva nina no vol menjar".
  • El 21 de maig la biblioteca us convida a una activitat molt especial: "Sortida passejada de descoberta naturalista per l'entorn natural de la Roca". És una activitat emmmarcada dins de la "Setmana de la Natura" i destinada a tots els públics on  a través d’eines pedagògiques i jocs diversos coneixerem la geologia, la vegetació, la fauna i els usos tradicionals i moderns dels boscos  i els camps de l'entorn natural del municipi.
  • Trobada "Viu la Lectura", club de lectura per a públic adult.
  • Taller digital per a persones de més de 55 anys "Inicia't en l'ús del teu mòbil", taller d'iniciació en l'ús dels dispositius mòbils per aprendre funcionalitats i aplicacions mòbils.
  • "Llegim Plegats", nova sessió per a persones amb diversitat funcional, aquest cop amb una sessió especial de dinamització lectora "la princesa de la mel".

Si voleu més informació de tots aquests actes, i els properes que s’organitzaran, consulteu el lloc web de la biblioteca: www.bibliolaroca.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada