Descripció de la Pàgina principal

divendres, 17 de desembre del 2021

Calendari de properes trobades i lectures

 


Properes lectures:

24 de gener: Enric J. Vilajuana. "Infinits Infinitius"

L’autor roquerol Enric J. Vilajuana ens endinsa en un poemari que viatja en el temps per evocar el record d’allò viscut per fer-lo present. Des del silenci i la llunyania, des de la soledat, entrellaça paraules, que ens parlen des de la reflexió, per convertir-se en vers. Ser en un present fet de paraules.

 En aquest recull Vilajuana atorga ritme al silenci, desglossa la soledat. Absorbeix el viscut, traspassant els límits del temps; un temps que es torna infinit.

28 de febrer: Haruki Murakami. "Homes sense dones"

 Set relats, 6 ja publicats en diferents medis i un, el que dóna títol a l’obra, escrit originalment per aquest volum.

Set relats que exploren les complexes relacions entre homes i dones des de la mentalitat masculina japonesa, però des de la mirada particular de l’autor. El millor Murakami: oníric, elegant i dotat d’una sensibilitat delicada i emotiva, sempre creïble, que traspua en cada un dels relats.

Una obra on el quotidià transcendeix per convertir-se en ficció. Una ficció al límit de la realitat i que en desdibuixa els confins per situar-nos en un món molt particular.

28 de març: Emilie Pine. "Apunts personals"

 Aquest és un recull d’assajos brillants. De pensaments sobre la condició de ser dona.

És un conjunt de textos on l’autora recórrer als records i vivències personals per explorar i aprofundir, denunciar, o simplement parlar de temes tabú com la infertilitat, la menstruació, però també sobre la violació, les pors o l’alcoholisme entre d’altres. De manera molt lúcida explora el món que l’envolta, amb les condicions que li han tocat viure, i exposa obertament les seves reflexions, lúcides, sobre el fet de ser dona avui amb tot el que això representa. I ho fa amb un estil molt personal i propi en què barreja la dissertació acadèmica, la reflexió i la conversa més intranscendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada