Descripció de la Pàgina principal

divendres, 22 de gener del 2021

Llegim... Algú com tu de Xavier Bosch


La novel·la ha despertat idees molt diferents. 

Hi ha algunes usuàries que els ha encantat, que s’han sentit portades pel ritme, pels sentiments i passions que mostra fins al final. 

Altres però pensen que els personatges són una mica plans i que és donen moltes circumstàncies molt causals i que es deixen molts fils per tancar. Reconeixen però que no és la típica novel·la romàntica, si no que l’estructura i el format de descripcions poètiques donen un gran calibre a l’obra.

L'autor ens parla d'un moment de passió desenfrenada, que no totes les usuàries s'han acabat de creure, algunes han trobat que era una mirada massa romàntica, tot i que l'autor diu que intenta no fer-ho. És aquest moment de passió d’un moment a la vida que vius per sempre, però que la covardia no et permet aprofitar o la responsabilitat et fa abandonar el moment clau que totes les usuàries i usuari han destacat com punt culminant de l’obra. (Atenció Spoilers). A algunes usuàries, però, les casualitats com la nota als llibres de llibreries perdudes o que algú trobi la nota i trobi a la filla de la protagonista ho troben massa rebuscat.

El llibre parla de soledat, de relacions de parella, però també de mares i fills, i de dol, i de la mort, i de l'amor i la recerca del passat. La mort de la mare marca tots els personatges i tots es veuen dubtosos, i sense objectiu i per això rebusquen en el passat, per a través de la mare trobar-se a si mateixos. Aquest aspectes laterals han causat molta impressió en les usuàries doncs han vist com els personatges secundaris prenien cos. Alguna usuària ha vist l’argument molt similar a la d'"Els Ponts de Madison."

 

Les usuàries han estat interessades en conèixer la nova obra de Xavier Bosch  però la conversa ens ha portat a recordar alguns llibres que parlen de Berlin, i dels camps de concentració: Nosaltres dos, Cel de plom, La lectora, El noi del pijama a ratlles.

També hem parlat molt del fet que la trama porti a conèixer diferents llibreries del món. Hem fet un exercici de compartir biblioteques i llibreries que hem visitat en diferents viatges pel món de tots plegats i  les hem descrit, algunes que es citen al llibre, i hem parlat de desitjos pel 2021, de poder conèixer altres llibreries, que és una bona forma de conèixer un altre país i altres cultures.

Llibreries del món:

https://magnet.xataka.com/un-mundo-fascinante/las-24-librerias-mas-bonitas-del-mundo

https://www.ara.cat/premium/cultura/llibreries-mes-atractives-del-mon_0_1003099706.html


LA GUIA








LA SESSIÓ

(clica la imatge)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada