Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 22 de gener del 2020

BILIO.LAROCA TANCA EL 2019 CONSOLIDANT-SE COM AL SERVEI CULTURAL DE REFERÈNCIA DEL MUNICIPI.

47.200 usuaris i usuàries van visitar l’equipament durant l’any passat, i el 45% de la població ja té el carnet de soci.
La biblioteca municipal de la Roca del Vallès ha fet un balanç exitós de l’any 2019, en el qual milers de veïns i veïnes han fet ús dels seus serveis i s’ha aprofundit en projectes de foment de la lectura i la dinamització cultural. Durant l’any passat l’equipament va acollir 47.200 visites, una mitjana de 190 usuaris i usuàries cada dia.
El servei més utilitzat és el servei de préstec de llibres, pel·lícules, revistes i discs de música. L’any passat es van realitzar 27.500 préstecs (un augment del 10%), i es va arribar a la xifra de 4.850 veïns i veïnes que disposen del carnet de soci (el 45% de la població). També 5.000 usuaris i usuàries es van connectar a internet a través de la xarxa amb i sense fils.
Pel que fa a les activitats de foment de la lectura, uns 850 alumnes dels diferents centres docents del municipi van fer visites formatives adaptades als diferents nivells educatius, dels quals 300 de primària van participa del projecte de lectura infantil “Els Cruspilletres” i 275 de secundària van formar part dels “Clubs de lectura juvenil”. A més durant el 2019 també es va implantar el projecte “Llegim Plegats” per a persones amb diversitat funcional de la Fundació Privada Vallés Oriental.

Una altra de les accions importants de l’any és l’organització d’activitats culturals a l’equipament. En total, es van realitzar 80 activitats culturals a les que van assistir un total de 3.000 participants. A més es van organitzar 5 tallers BiblioLab amb temàtica científic i tecnològic per fomentar l’interès per aquestes professions, i diverses activitats i disposició de recursos relatius al projecte “De l’hort a la Biblioteca”.
Per últim, pel que fa al manteniment del fons bibliogràfic, es van donar de baixa documents amb continguts desfasats i edicions antigues amb un estat físic malmès i es van adquirir documents nous en noves edicions per tal de poder oferir una col·lecció actualitzada i renovada.

Per tot plegat la regidora de Cultura, Laura Álvarez, ha volgut agrair la tasca dels treballadors i treballadores del centre i ha explicat que «a la Roca tenim un equipament i uns professionals de gran qualitat, animem a totes les persones que encara no són sòcies a que facin el pas i gaudeixin dels serveis i les activitats que s’organitzen a la biblioteca». Per la seva banda, la directora de l’equipament, Joana Moral, ha expressat que «Biblio.laroca, després de 16 anys de servei, es manifesta clarament com un servei de proximitat molt utilitzat per una gran part de ciutadans i es valorat com a agent local referent en  dinamització de la cultura i la formació de persones».Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada