Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 15 de gener del 2019

Recomanem... Els Dics d'Irene Solà


Dics: aquest és el títol del llibre que avui us recomanem aquí. I això és el que en diu la Irene Solà, l’autora, d’aquest títol: “Les coses passen de manera desordenada i totes alhora i amb el llenguatge construïm dics perquè la història vagi per on volem que vagi, tot i tenir la certesa que tard o d’hora, la vida es desbordarà”.

I aquesta és la història de l’Ada, qui a la vegada viu històries i n’explica, i en pensa i en recull de l’entorn en el que passa l’estiu... . Com la vida mateixa on les coses passen a la vegada i totes juntes i unes per sobre de les altres i desordenades.... com  comenta en algun lloc l’ autora. Com l’aigua que es desborda de tanta aigua, com ho fa també la vida. I aquest és un trocet de la història  de l’Ada, una jove de 25 anys, amb un peu a Londres i un estiu de replantejaments al poble d’infantesa, a casa la mare, que ens parla d’amor, del fet de fer-se gran i d’haver de prendre decisions, i d’agafar camins i també de la terra i dels seus paisatges i dels animals que la poblen i per tant de la ruralia que l’envolta.

I aquesta és una història que us volem recomanar feta de petites històries i d’una sola. Un relat experimental en l’estil i la forma, proper, entre personatges que li són familiars i amb els que ens reconeixem en llurs petites coses, ple d’escenes quotidianes, en un entorn rural que, tot i escapçat, encara avui perdura ben a prop nostre.

Premi Documenta 2017. Un molt bon llibre per descobrir i gaudir.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada