Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 16 de maig del 2018

Parlem de... Novembre de Núria Arbós

Núria Valentí Arbós (Les Franqueses del Vallès, 1964) creix en un entorn rural que marca la seva manera de ser. Estretament vinculada al món de l’art, passa llargues temporades al sud-oest de França participant en projectes amb artistes de Bordeus on, a més, aprèn a entendre la vinya i el vi, i també tot el que envolta el món dels productors artesans gastronòmics. Tot plegat influeix molt en la seva sensibilitat a l’hora de valorar els productes autòctons i decideix crear la revista Art-e-sans, a través de la qual s’immergeix en el coneixement dels processos d’elaboració i producció de gran diversitat de productes. Núria Valentí es caracteritza per una inacabable curiositat i per valorar molt especialment la senzillesa. Amb la seva obra Novembre... va guanyar el Premi de novel·la curta Celler de Lletres 2016, organitzat per la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. (Alícia Gili)

Xerrada amb l'autora

El regidor de cultura ens va presentar la sessió amb l'autora donant a conèixer les iniciatives que a La Roca es porten entorn de els productes de quilòmetre 0, amb les vinyes i altres productes propis de la zona, i s'han especialitzat per exemple en alguns casos en la producció de vi Kosher a través d'una productora de La Rioja especialitzades amb vi d'Alella. Les institucions volen estar implicades en el territori i un dels nous projectes de la Biblioteca serà les activitats d'Hort a la Biblioteca.
Per altra banda la directora de la Biblioteca ens presenta a l'autora Núria Valentí i ens explica que aquest any a la comarca s'ha decidit fer a tots els clubs de lectura, dos autors locals, una de les quals serà Núria Valentí amb la seva obra Novembre, guanyadora del Premi Celler de lletres 2016.

L'autora ens apropa al seu llibre des de la seva pròpia biografia, primer ens va parlar de com als anys 90 va estar treballant de pagès a 60 quilòmetres de Bordeus en una zona on es treballava el vi blanc i de sobte es va adonar de tot el que desconeixia del món de pagès i el menjar. I va fer un aprenentatge que li va permetre també accedir al gaudi del bon menjar. D'aquí nasqué la idea de treballar amb la revista Art-@-Sans per parlar dels productes de quilòmetre 0 i els productors catalans que s'hi dediquen.

El Viu la lectura opina

Novembre és una novel·la de relacions on una parella han arribat a un moment de tarifa plana on ja no tenen res a dir-se però la quotidianitat fa que ni s'adonin. I que l'Olívia, la protagonista quan coneix un altre home, se li obre l'esperit i desitja alguna cosa més, i de sobte s'adona que el seu marit ja ha iniciat aquest camí i cal replantejar-se tota la seva vida, en un instant. És una novel·la que ens parla d'una carretera que seguim recte, per anar al final, sense veure res, fins que un dia aturem el cotxe, i llavors percebem en nostre entorn. Una novel·la en la qual es barregen tres sentiments, passió, amistat i amor, tot pertorbat o adobat per la malaltia.

Una novel·la on tot passa amb dues setmanes, i on no hi ha grans d'alts i baixos, perquè tot és normal, són vides normals. Volia gaudir d'escriure, de la gastronomia i del paisatge i va escriure a raig, seguint la carretera, seguin la història inquieta cada dia, perquè en aturar l'escriptura ella mateixa no sabia que li passaria l'endemà als seus personatges
.

Si en voleu saber més... entreu a la Guia i al REPORT (1i2) que sobre la xerrada ens fa la nostra moderadora Alícia Gili.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada