Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 25 d’abril del 2018

Parlem de... La balada del cafè trist de Carson McCullers

Carson Macullers és una de les grans autores desconegudes a casa nostra de la novel.la americana. Si bé ha tingut un llarg recorregut literari, i una vida dura que l’ha fet apreciar la capacitat d’escriure fins al darrer dia. La seva malaltia que li dificultava escriure no li va impedir publicar fins al darrer moment.  Que el seu marit que volia ser escriptor, i que no va triomfar i va acabar suïcidant-se o que la seva malaltia degenerativa li impedís escriure son dos reptes que van fer les seves obres molt enriquidores i d’una gran intel·ligència emocional (Alicia Gili)

La balada del cafè trist, com cita l'Altra editorial, és la història fascinant i terrible d’un triangle amorós. La senyoreta Amàlia, que regenta el cafè del poble polsegós, erm i esquerp on tot succeeix, és un personatge contundent, difícil d'oblidar: una dona forta, freda, impenetrable i respectada per tothom, amb un passat misteriós, i que es veurà envolta en un triangle amorós funest i advers, d'amors no correspostos. La mirada del poble, com un protagonista més, completarà els ànims i desànims de la mateixa protagonista. Un relat sobre la fragilitat de les relacions humanes.

El Viu la lectura opina

Tot i així els nostres usuaris de Viu la lectura han tingut opinions diverses, a algunes de les assistents els ha agradat molt la crítica, el sentit de l’humor, el sarcasme, i la tristesa que es veu en cada un dels relats. I especialment la maduresa emocional que creix en cada personatge. D'altres opinen que després de llegir Txéjov qualsevol autor per bo que sigui per la crítica, no pot ser més que una ombra.

Total que com podeu percebre la rebuda de La balada del cafè trist a estat al nostre grup molt irregular.

He de dir però que aquest cop estic en desacord amb alguns dels meus usuaris! Trobo que La balada del cafè trist és un dels llibres que aprofundeix millor en les relacions humanes, i en com som de fràgils, i que Mcullers, en poques paraules sap discriminar les relacions entre les persones i la psicologia de cada personatge, com pocs autors que jo hagi llegit, inclòs Txéjov aconsegueixen (Alícia Gili).

Per saber-ne més cliqueu sobre la Guia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada