Descripció de la Pàgina principal

dijous, 4 de maig del 2017

Parlem de... El guardián invisible de Dolores Redondo

El primer títol de la «Trilogia del Baztan» s'inicia amb el descobriment, en un marge del riu Baztan, del cos nu d'una adolescent (Ainhoa Elizasu). La inspectora d'homicidis de la Policia Foral de Navarra Amaia Salazar serà l'encarregada de dirigir la recerca, que la farà tornar a Elizondo, el lloc on va néixer i del qual sempre havia volgut fugir.

La història es desenvolupa en dos fronts: el professional, centrat en la resolució d'una sèrie de crims de l'anomenat «assassí del basajaun», i el personal i/o familiar, que en aquest cas passa a ser tan important i sorprenent com el desenllaç de la recerca.La Guia (Clica sobre les imatges)

El Viu la lectura opina
Redondo no convenç
Tot i estar traduït a moltes llengües i haver venut  milers de llibres, El Guardian invisible no ha convençut als usuaris de Viu la lectura.

Tots han acceptat que l’autora ens fa volar ràpidament fins al final i que el llenguatge fàcil i ràpid no fa difícil la lectura, però un cop llegit deixa un gust agre: 

Els personatges són plans i tots molt similars, la trama es simplista i molts cops sense gaire sentit, les dades s’avoquen enciclopèdicament, i el final, sobre tot el final el troben totalment fora de lloc. Una persona que encobreix un assassinat, no només no se la castiga si no que no sembla importar gaire el que ha fet? No entrarem en detalls per no fer spoilers, però vaja que el final ha estat el que més ha deixat un mal de gust de boca als nostres usuaris.
Un dels usuaris ens deia com acabava de llegir un llibre de Gerald Durrell que amb un tema d’assaig i senzill però amb una forma poètica i amb una visió psicològica de l’entorn té una riquesa de llenguatge i una profunditat argumental que hom no troba en una llibre com el Guardian Invisible tot i que el format policíac i l’argument de la tradició cultural de Navarra, podria tenir una riquesa argumental i de personatges que no han trobat en aquest llibre.

Redondo,  ha estat un entreteniment, han dit altres usuàries, però no un llibre que porti a la reflexió i que perduri més enllà de la seva lectura. De vegades necessitem aquest tipus de lectures, per passar l’estona, però no deixen rastre, dient.


Vaja, que malgrat que ha estat un betseller amb un èxit increïble amb tota la seva triologia i que ha acabat amb un Premi Planeta per la seva nova obra, la veritat es que a Viu la lectura: No ha convençut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada