Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 4 d’abril del 2016

Parlem d' "El placer licuante"

Aquesta sessió ha estat controvertida i ha donat molt de joc entre totes les assistents.

Mentre que per algunes lectores els ha agradat el llibre perquè “els ha sorprès i cerquen sempre llibres que les sorprenguin i que els aportin alguna cosa diferent” i han destacat el tractament atrevit en torn a les escenes de sexe, altres tot i que els ha agradat l’han trobat un llibre menor, d’entreteniment, comparat amb altres obres seves.

Alguns han destacat que el fet que l’acció sigui pràcticament calcada en les tres parts de la novel·la només que canvia el punt de vista del narrador es fa repetitiu, tot i ser el punt més interessant literàriament de la novel·la.

Algunes tertulianes però no els ha agradat gens pel tractament del sexe que “l’han trobat groller i amb una forma vulgar de presentar les relacions que no calia” i fins i tot no han pogut acabar el llibre.

Tots els que han acabat el llibre però han trobat genial el final, que et canvia la visió de la novel·la.

Els ha sorprès però a tots i totes l’opinió sobre aquest llibre del propi autor, que l’ha considerat una obra menor dins la seva bibliografia:

“Mis novelas a un nivel inferior del habitual están escritas en mi época de documentalista, en aeropuertos, hoteles... de Asia, de África. El principal objetivo era entretenerme a mi mismo y no voy a negarlo, en el caso de Placer Licuante, saber si acaso de desearlo era capaz de escribir una novela de éxito comercial. La respuesta fue afirmativa, fue un éxito editorial. Por otra parte son novelas de entretenimiento de las que no reniego en absoluto, aunque no se me ocurriría mencionarlas o equipararlas a las novelas propiamente literarias que escribí antes y después “ Lui Goytisolo Encuentros, El Mundo.

Com comentava una de les nostres tertulianes si Placer licuante no és una de les seves obres preferides, haurem de llegir l’Antagonía per força…

Aquí us deixem La Guia (si cliques a sobre la veuràs en gran)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada