Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 15 de febrer del 2016

ELS CRUSPILLETRES, GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ.

BIBLIO.LAROCA ENGEGA EL PROJECTE DE DINAMITZACIÓ LECTORA INFANTIL PER A INFANTS ENTRE 9 I 11 ANYS EN COL·LABORACIÓ AMB LES ESCOLES DE PRIMÀRIA DEL MUNICIPI.

Amb l’objectiu de promoure la lectura i incentivar els nens i nenes roquerols d’entre 9 i 11 anys a llegir, la biblioteca de la Roca va organitzar al 2014 el Club Cruspilletres. Unes trobades literàries on els infants poguessin compartir sentiments i experiències entorn al món de la lectura i realitzar algun taller didàctic o activitat al voltant dels llibres, tot acompanyat d’un petit berenar símbol de l’activitat (cruspim llibres). El que va començar essent unes tertúlies amb inscripció lliure i acompanyades d’un taller didàctic, després de la bona acollida que va tenir durant el 2014, a finals del 2015 va veure la necessitat d’arribar a un major nombre d’infants del municipi i d’una manera més sistemàtica es va acordar de fer un treball conjunt amb les escoles i on tots els nens que cursin 4t o 5è de primària de la Roca poguessin participar.

Així és com s’ha iniciat una prova pilot amb dues escoles del municipi, i que al curs 2016-2017 s’ampliarà, de forma que participin les 4 escoles de primària de la Roca.
Actualment les sessions compten amb una moderadora especialista en el món del llibre infantil i amb molt bones dots comunicatives que en cada una de les trobades, sempre al voltant d’un tema concret, transmet, explica, recomana i incentiva a la participació els assistents. Totes les sessions que funcionen com a activitats didàctiques van acompanyades de molts llibres, imatges evocadores, personatges i ninos de contes i d’unes galetes caseres amb el nom de cruspilletres, marca del club que es cruspeixen els infants a l’igual que cruspeixen lletres i lectures...


La valoració d’aquesta activitat de foment de l’hàbit lector en el públic infantil és, tant de les escoles participants, com del alumnes, com de la pròpia biblioteca, del tot positiva. Els Cruspilletres està essent un èxit!


ENDAVANT CRUSPILLETRES!!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada