Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 27 de maig del 2015

Recomanem... El silenci del far de l'autor granollerí Albert Juvany

En aquesta ocasió m’agrada recomanar-vos la primera obra escrita per un autor  que s’inicia en bon peu en el terreny literari. El silenci del far és l’obra prima d’Albert Juvany, format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, treballa d’odontòleg a la comarca d’Osona, viu a Granollers del Vallès i ha editat el seu text en una de les petites editorials independents del nostre país que publiquen en llengua catalana.

L’ Anna és la bibliotecària de Húsavík, un petit poble de pescadors d'Islàndia. Un dia rep una carta firmada "el teu pare que t'estima", i a partir d’aquí comença tota la trama... una història de descoberta, plena de música i els seus inherents silencis i en la qual pesen els secrets familiars. Per què la van abandonar els seus pares? Qui és ella en la realitat? La podrà ajudar en Gunnar: vell amic de la seva mare i antic professor de piano, ara boig? I tot s’esdevindrà sota la mirada muda del far.

« Va obrir els braços en creu i va mirar cap al cel. Va fer un parell de passos enrere enretirant-se i va observar el far silenciós, únic testimoni de tot el que havia passat i del que s’esdevindria.»

A partir del capítol dos l’Anna deixa d’estar sola del tot. En Gísli, ànima bessona de la protagonista, s’instal·la en una pensió del poble, també a la recerca del passat. De petit el seu pare també el va abandonar i com ella voldrà esbrinar el perquè.


A partir d’aquí, la tensió, que no decreix gens al llarg de tota la novel·la, està servida i amb ella els canvis sobtats de personatge, les anades i vingudes entre present i passat, un ambient apropiat i un llenguatge acurat, precís i bell fan d’aquesta novel·la una primícia que deixa petja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada