Descripció de la Pàgina principal

dijous, 23 de maig del 2013

RECOMANEM...

John William
Stoner


Avui, des de la biblioteca, us recomanem un llibre àmpliament recomanat.

William Stoner neix en una modesta família de grangers a Missouri. La seva vida no té massa de particular, ni de diferent, senzillament en un moment de l’obra un professor d’iniciació a la literatura li diu: “El senyor Shakespere li parla a través de 300 anys, senyor Stoner, l’escolta?” i William el sent. A partir de llavors comença el seu amor per la literatura. Es gradua obtenint el doctorat en filosofia i accepta una plaça de professor a la mateixa universitat on ha estudiat. No deixa de ser mai un professor assistent i tampoc és especialment reconegut ni recordat pels seus estudiants. La seva vida és un conjunt de canvis que viu de manera ben pròpia. Un seguit de decisions, apostes i renuncies que li provoquen, a més, un seguit d’alteracions. Alteracions i canvis que el duran a reflexionar, a l’hora de fer balanç de la seva vida, des de l’ànima i des de la més pura de les soledats.

Aquesta és una història senzilla i molt humana que ens parla de la infelicitat, de l’amor i la passió, de les petites renuncies i decisions que conformen una vida; una vida que podria ser la de qualsevol de nosaltres.

Stoner, un home únicament compromès amb la literatura, viu cremant etapes, resignat a les petites renuncies quotidianes i a moltes decepcions. Un personatge complex i profund que ens parla des de la més absoluta de les senzilleses.

aquí us deixo per aquells que vulgueu saber més:
La crítica del País: Stoner i l’escrit d’Albert Torrecasana, traductor de l’obra, recollit al bloc de la Llibreria l’Altell.

Que el gaudiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada