Descripció de la Pàgina principal

dijous, 14 de març del 2013

El roquerol Joan Fontcuberta guanya el Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad 2013


El veí de la Roca Joan Fontcuberta és guardonat amb el premi Nobel de la fotografia

El fotògraf català Joan Fontcuberta va guanyar ahir el Premi Internacional de Fotografia Hasselblad, un dels més importants del món, que aquest any per primera vegada es va lliurar a la capital catalana.

El director de la Fundació Hasselblad, Bo Myhrman, ha destacat la trajectòria professional de Fontcuberta i l'ha qualificat com "un dels fotògrafs contemporanis amb més inventiva, amb més de trenta anys de treball constant, amb una obra original".

El jurat ha considerat que l'obra de Fontcuberta, que al llarg de més de trenta anys no ha deixat d'investigar i qüestionar el mitjà fotogràfic, "es caracteritza per adoptar unes perspectives conceptuals originals i lúdiques, que exploren, en particular, les convencions fotogràfiques, els mitjans de representació i les reivindicacions de veracitat". També ha indicat que a més de la seva pràctica fotogràfica, "articula el seu compromís amb l'art fotogràfic en les seves facetes d'escriptor, professor i comissari, i ha estat una figura enormement inspiradora per a les generacions més joves".

El Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad, dotat amb la quantitat d'un milió de corones sueques (110.000 euros, aproximadament), pren el nom de l'industrial i fotògraf suec Victor Hasselblad, inventor de la rèflex Hasselblad 6 x 6 centímetres de lent única. Anteriorment, aquest premi ha estat guanyat per fotògrafs de la talla d'Henri Cartier-Bresson, Sebastiao Salgado, Richard Avedon o Sophie Calle.

El Consistori municipal de la Roca del Vallès vol felicitar el nostre veí, Joan Fontcuberta pel premi rebut per la seva tasca en el món de la fotografia.

Més informació a: Joan Fontcuberta i al diari El 9Nou.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada