Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 31 d’octubre del 2012

Paraules emmetzinades de Maite Carranza


Què va passar amb la Bárbara Molina? La van segrestar, es va escapar o la van assassinar? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per detenir al culpable. 

És el darrer dia de feina de l’inspector Lozano, i abans de jubilar-se, vol tancar un cas que fa 4 anys que volta. Té un dia per a fer-ho... .

L’autora, amb una narració de ritme trepidant i un llenguatge amè i directe, narra la crònica de la desaparició de la protagonista de 15 anys, en 24h viscudes a contrarellotge. 4 personatges són els encarregats de narrar els fets, cadascun des del seu punt de vista; i tots acabarem esbrinant què li va succeir a la protagonista del cas.

Una narració valenta i esfereïdora que exposa els abusos sexuals infantils i que dissecciona la societat actual denunciant-ne la seva hipocresia.

El sentir del grup a la tertúlia:


Ufff waaahhh!

És l’únic que ha pogut verbalitzar en primer moment el grup.


Ufffff! Ens ha esgarrifat i Waaahhhh! Ens ha mantingut en tensió  fins el final.

A les mans hem tingut la teva obra: "Paraules emmetzinades", premi Edebé de Literatura Juvenil.  Ens has fet esgarrapar les planes, fregar-nos els ulls, tancar el llibre per agafar aire i resssssspirar per  tornar a submergir-nos en la lectura.

El tema, difícil, cru i angoixant, que ens ha portat a sentir  ràbia i impotència, plana a plana, pista a pista... ens obries la caixa de Pandora i aquest sentiment creixia.

Com a mínim un 20% de la població a Espanya, ha patit abusos sexuals infantils, tot i que és possible que alguns casos no hagin sortit mai a la llum.

Un culpable: La veritat supera la ficció?
Impossible, només podia pensar en el meu pare. És impossible... No pot ser... bufff ..no!
Li hem recomanat el llibre  a les nostres mares.

Gràcies Maite Carranza per denunciar sense furgar en la ferida, per escriure aquesta història, per fer visible i donar veu a les víctimes dels abusos sexuals, conèixer els seus sentiments, esperances, vergonyes, pors... Gràcies per fer-nos reflexionar i donar-nos elements per construir una opinió més crítica del tema.

Aquí us deixo també le fotos de la sessió: Maite carranza. Paraules emmetzinades

1 comentari:

  1. M'has canviat la vida amb aquest bloc.M'encantaaaaaaaaaa. Igual que la Maite Carranza. Segueix aixi craaaack!!!!!!!!

    ResponElimina