Descripció de la Pàgina principal

dijous, 19 d’abril del 2012

A la Tertúlia llegim... L'elegància de l'eriçó de Muriel Barbery

Aquesta història comença en un edifici situat en un dels barris burgesos de París, on ningú és el que aparenta ser. Renné, la portera, lluny de viure una vida limitada i rutinària, és una il·lustrada. El primer dels eriçons, així doncs, s'amaga sota una bona closca de punxes: al darrere d'una dona anodina i sense interessos hi ha una melòmana, que llegeix art, literatura i filosofia. En el mateix edifici, però al 5è pis, la Paloma, la filla del diplomàtic, amaga a tothom que té una intel·ligència extraordinària. El segon dels eriçons es passeja videocàmara en mà, radiografiant tot el que passa pel seu davant, mentre planeja accions incendiaries. Escriu un dietari doble i té previst el suïcidi com a solució a la vida buida que duen els adults. Un dia, però, tot canvia. Al pis 4t d'aquest edifici del carrer Grenelle s'hi instal·la Kakuro Ozu, un home senzill i sense prejudicis socials amb molta sensibilitat alhora de descobrir eriçons. De la seva mà les dues ànimes solitàries es trobaran, aniran més enllà del tracte veïnal superficial, i acabaran veient la vida de manera diferent.

Una novel·la que et fa reflexionar sobre qüestions vitals; plantejades de manera intel·ligent i amb tocs d'ironia.

Per aquells que en vulgueu saber més aquí us deixo un enllaç on el Jordi Llavina, col·laborador del Racó de Literatura, comenta el llibre: Elegància de l'eriçó

Us deixo també el trailer de la pel·lícula, per fer boca aquells que la vulgueu veure. A Biblio.laroca ens va agradar molt!

I us afegeixo la guia que hem elaborat a Biblio.laroca: Barbery: elegància de l'eriçó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada