Descripció de la Pàgina principal

dijous, 15 de desembre del 2011

RECOMANEM...


El que et cau dels ulls.
Gabriele Picco
Ennio Bernini és un noi introvertit que no pot plorar i viu fascinat per les llàgrimes. Llàgrimes, bombolles transparents que amaguen somnis, sentiments i records, i que Ennio col·lecciona amb passió, fotografiant-les amb la seva càmera. Després de constatar que la seva vida necessita un canvi, deixa la seva Itàlia natal per traslladar-se a viure a Nova York. Ja instal·lat a la nova ciutat, un dia de feina normal, troba, al terra d’un vell edifici, una llibreta plena de dibuixos extravagants. Revisant i observant amb deteniment la troballa, el nostre protagonista descobreix que la llibreta pertany a Katzuo, una noia japonesa que plasma la seva particular visió de la vida a través del seu art. A partir d’aquesta troballa, Ennio, sent una íntima connexió amb la noia i la comença a buscar per tota la ciutat, convençut que comparteixen la mateixa sensibilitat.
El que et cau dels ulls és una faula (que podem titllar de crossover tant per a adults com per a adolescents) metropolitana, amb un cert aire de surrealisme, excèntrica i poètica; postmoderna, habitada per personatges peculiars i que ens parla de valors com l’amor, l’amistat i la importància de la imaginació, per viure i desenvolupar-nos en aquest món.
Gabriele Piccolo, escriptor i artista visual, va construir aquesta novel·la a partir d’una escultura que va realitzar l’any 2006 i que representava un nen amb dues grans llàgrimes plenes de peixos de colors. En una entrevista a La Vanguàrdia (18/7/20011), l’autor explica el seu interès per tots els fluids que surten de l’interior del cos cap enfora, ja que representen una connexió directa i íntima de l’ésser humà amb la terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada