Descripció de la Pàgina principal

divendres, 16 de desembre del 2011

EL NADAL JA HA ARRIBAT A BIBLIO.LAROCA


El Nadal és una festivitat cristiana que celebra el naixement de Jesús. Malgrat el seu origen marcadament religiós, Nadal ha esdevingut una tradició que se celebra arreu del món, fins i tot per gent que no pertany a aquesta religió; com per exemple passa a Japó. A l'hemisferi nord, el Nadal coincideix amb l'inici de l'hivern i és normalment temps d'estar a casa i en família. Cada dia més, el Nadal s'està convertint en una festa comercial.

La Tradició del Nadal als Països Catalans
El Nadal als Països Catalans disposa de les seves particularitats pròpies. Un exemple és la realització del pessebre (que també es fa en molts altres indrets de tradició cristiana) i una altra el tió de Nadal (una tradició única nostra), també anomenat tronc, tronca o simplement tió. També ho és el fet de celebrar Sant Esteve, el dia després de Nadal, per a poder-se reunir, així, amb l'altra part de la família amb qui no s'ha pogut estar per Nadal. En aquest dia especial els nens diuen un vers i a canvi els pares els donen alguns diners. També és molt típic a molts pobles de Catalunya anar a veure Els Pastorets, representació teatral centrada en el naixement de Jesús.

El Nadal a la Biblioteca
El Nadal és temps d’estar sota cobert i a bon resguard, a casa, però també a la biblioteca. A  Biblio.laroca ja ha arribat; i ho ha fet portant-nos un munt de llibres per celebrar aquestes festes, també tenim nadales de tota la vida i/o versions ben noves, contes i pel·lícules de fantasia i màgia que tant ens agraden en aquests dies. Ho trobareu tot exposat al racó ÉS TEMPS DE NADAL que trobareu a l’entrar a la vostra sala. I si el que voleu són lectures per llegir aquestes festes, al PLAFÓ hi teniu unes quantes recomanacions!

Veniu i gaudiu-ne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada