Descripció de la Pàgina principal

dijous, 21 d’octubre del 2021

Llegim... "El verano en que mi madre tuvo los ojos verdes" de Tatiana Tîbuleac

 

Aleksy és un pintor amb bloqueig creatiu que, recomanat pel seu psiquiatra, reviu un estiu que va passar amb la seva mare en un petit poble Francès. D'aquelles vacances encara ho recorda tot: el rencor, la tristesa, la ràbia. L'artista es submergeix de nou en la memòria de les seves emocions amb la intenció de superar la malaltia que pateix.

Superarà la desaparició de la seva germana? Serà capàs de perdonar la seva mare? Superarà la malaltia que l'absorveix?

Aquesta és la història d'una reconciliació d'una força intensíssima. (Impedimenta)

A la darrera sessió de Viu la lectura hem fet una lectura imperdible, d'aquelles que et deixa un relat inesborrable, amb emocions fortes i dures, que costen de pair, però que t'arriben molt en dins.

Una autora desconeguda per a nosaltres, traduïda per segon cop al castellà, en la seva primera novel·la i que ha agradat moltíssim, totes les usuàries s'han sentit molt sorpreses i diverses han demanat l'altre llibre traduït de l'autora per aquest estiu.


És un llibre centrat en relacions 
materno filials molt tòxiques a partir del dol d'una mort que centra totes les relacions, d'odi, que canvien a tendresa, i dependència.


La relació d'amor i odi, la relació disfuncional entre la mare i el fill a partir de la mort de la germana i el dol no paït entre tota la família que fa que cap pugui entomar aquesta mort, i com el càncer terminal de la mare fa que calgui assolir un perdó, i un bri d'entesa entre els dos ha estat el centre de tota la xerrada, i com l'autora encara que cínica, però tendra a l'hora, amb molta poesia, i al·legoria a l'hora de descriure els sentiments durs, sense filtres, amb tota la claredat possible ha encantat a les usuàries.


L'autora aboca totes les pors que ella mateixa té, i diu que les emocions és el que la mou a fer les novel·les, i que ha rebuscat en el passat per entendres millor a ella mateixa.

No li interessa mirar el futur, sinó entendre el passat per viure el present. Les assistents s'han sentit molt intrigades i de vegades relacionades amb els personatges i les emocions que ens expliquen.


El personatge de l'
Alesky, molt disfuncional, però alhora molt atractiu és una veu narrativa forta i creativa, però a l'hora depenent i sense emocions ni estimació per part de la família, especialment de la mare, que ha estat incapaç d'estimar-lo, tancada en les seves pèrdues, i que ara vol recuperar al final de la seva vida la relació amb el seu fill, i que en un estiu líric i lúcid, ambdós refan tots els ponts que s'havien trencat des de la infantesa d'Alesky.


La Guia
Vídeos:

El llibre


Entrevista amb l'autora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada