Descripció de la Pàgina principal

dijous, 4 de febrer del 2021

Biblio.laroca recomana... Lúltim amor de Baba Dunia d'Alina Bronsky

Baba Dúnia és una dona gran, exinfermera jubilada, amb les idees sobre els assumptes de viure molts clares. Ni a ella ni als seus veïns, tots vells i excèntrics, no els hi preocupen les conseqüències d’establir-se en un lloc degradat i contaminat per la radiació com Txernobo. Conreen els seus horts, s’ajuden, cuinen, llegeixen, passegen, lluiten... i per sobre de tot, volen viure la vida a casa seva. Tots es coneixen i saben d’on venen i perquè han tornat.

 La Baba Dúnia, té una filla que resideix a Alemanya i que li ha demanat un munt de vegades que vagi a viure amb ella. Una néta a la que sap que no arribarà a conèixer, i a qui estima amb tot el cor i escriu cartes. També té la intuïció que a l’estranger les coses no acaben de rutllar. És mestressa d' un gall amb qui parla i que acabarà desplomat i a la cassola i porta a la memòria un marit, amb les seves peculiaritats, amb qui parla. 

Ella i els seus veïns; 30 cases d’un poble mig abandonat, on tot és possible; tot un univers de personatges, que veuen les seves vides alterades quan apareix un home amb la seva filla petita, per quedar-se a viure allí.

Un relat curt, tragicòmic i molt poètic, farcit de personatges fascinants i amb una història d’intriga al darrere, que pensem que us pot agradar. 

Una reflexió sobre la llibertat i la fortalesa de construir-se una vida, en aquest cas senzilla, a l’edat de la vellesa. Un cant a la vida tot i l’acceptació de la mort. En definitiva, una obra que ha resultat ser meravellosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada