Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 16 de juliol del 2019

Recomanem... Oso de Marian Engel


Oso, és la història d’un descobriment personal. 

Lou, la nostra protagonista i narradora dels fets, és una dona irremeiablement solitària, que s’allunya del contacte humà i de la vida supèrflua. És una dona que busca amagar-se treballant en una biblioteca classificant documents, i que manté una relació amb el seu cap, com a únic contacte humà... com un costum, per conveniència. La seva vida sembla que ha de canviar el dia que li proposen de viatjar a una petita illa remota del nord de Canadà, per organitzar la biblioteca d’una casa victoriana, antiga mansió donada per un coronel ja mort, i crear un institut de geografia humana. La protagonista ho veu clar; és l’ocasió per redefinir la seva vida, per trobar un lloc al món, buscar nous objectius vitals. Un cop allí, lluny de la civilització i decidida a ser feliç, es troba amb una natura desbordant, salvatge, brutal, que poc a poc se la guanya. Es troba amb el silenci més pregon, amb una soledat profunda que la sobrepassa i un ós. Un vell i dòcil ós a qui ha d’alimentar cada dia i amb qui anirà travant una intimitat que haurà de quedar amagada als ulls de la humanitat. 

Aquesta és una història íntima, molt personal i amb un itinerari sentimental que retorna la protagonista a la civilització i la vida.

Una obra original i honesta, senzilla i natural, que arrela en el romanticisme pel que fa a la idealització de l’amor  i  el retorn a la naturalesa salvatge i carregada de simbolisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada