Descripció de la Pàgina principal

dijous, 16 de febrer del 2017

Un monstre em ve a veure


9 goyas i 12 nominacions a la pel·lícula dirigida per en J.A. Bayona, però de qui  és el guió? Patrick Ness, és  el responsable d’aquesta extraordinària i emocionant historia a partir de la idea original de Siobhan Dowd, que va morir de càncer abans de poder escriure-la.
L’argument està molt ben teixit : El protagonista és en Conor, un nen de dotze anys, que cada vespre,  té el mateix malson, foscor, vent i crits. Nit rere nit, d’ençà que la seva mare va començar el tractament de quimioteràpia, el mateix malson.

En Conor, una de les vegades, es desperta set minuts després de la mitjanit, i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que esperava, el del malson . No!
No es tracta del monstre que s’amaga sota el teu llit o a l’armari, no! Aquest monstre és diferent, no el vol espantar, el que , busca és molt més  perillós : Busca  La Veritat!  Per aconseguir-ho , li explicarà 3 contes, al finalitzar Conor haurà d’explicar el seu, la seva veritat.

Els nois i noies esperaven a la sala i del meu cistell apareixien diferents objectes  que  s’havien de relacionar amb la novel.la

Per començar una fàcil : un rellotge, l’hora en que el monstre visitava a en Conor.
·         Fulles d’arbre
·         Un bombó
·         Roba
·         Contes
·         Cinta aïllant
·         joc

Ha estat l’excusa per trencar el gel i encetar conversa. Hem parlat de l’argument del llibre, de la malaltia,  de la por a la pèrdua, de sentir-se immòbils davant de fets que et superen, d’amagar-se i dissimular.

Cada noi i noia ha comentat el que havia sentit llegint el llibre, amb un membre de seu cos enganxat a la taula o  privat de totes les seves potencialitats, per experimentar el que se sent quan a un li amputen una part d’ell mateix. Fins quan estàs disposat a acceptar, quin és teu límit de dolor?


I tot estirant del fil hem fet una tertúlia del tot interessant, on també hi ha hagut lloc per parlar de les teràpies dels psicòlegs per ajudar als nois i noies a enfrontar-se als seus propis monstres, de les diferències entre la pel·lícula i el llibre... finalment hem comentat aquells capítols que hem necessitat llegir amb un klenex al costat.


Curiositats :

Ha estat traduïda a vint llengües, ha merescut el Premi Nacional Galaxy, votat pels llibreters; el Premi Red House, amb un jurat de joves lectors; i el Premi UKLA, atorgat pels mestres. A més, ha estat el primer llibre a guanyar dos dels premis més prestigiosos del món anglosaxó: la Medalla Carniegie al mèrit literari i la Medalla Kate Greenaway al mèrit artístic per les meravelloses il·lustracions de Jim Kay.

El trailer de la pel·lícula: Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada