Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 3 d’octubre del 2016

L’ Empremta Blanca d' Ana B Nieto

Irlanda, segle V aC, una època convulsa de lluites entre clans i pirateria, en que els pobles subsisteixen pel seu arrelament a la terra; i, immersos en la natura escolten els esperits i són fidels a les tradicions. De fons l’arribada del cristianisme entre els celtes i els primers passos de sant patrici per terra de pagans.

En aquest context, un jove anomenat Ciaran, té dues grans passions: el do de cavalcar i entendre’s amb els cavalls i el seu amor correspost, des de ben petit, per una noia del poble, Olwen.  Robat de nadó al clan veí després de ser aniquilat pels Necht, motivats per una antiga revenja, Ciaran és educat com a fill del cabdill. Creix, mig orfe, sense saber molt bé el seu origen i la veritat sobre els seus pares.

L’amor dels dos joves, poderós, però impossible degut a les lleis clàniques, portarà als dos nois a viure llur pròpia vida per separat, a créixer superant adversitats per trobar finalment cadascú  d’ells la seva identitat. I quan finalment es retrobaran per fugir junts... .


Aquest és un relat de prosa rica, poètica, i molt cuidada, encara que àgil i amb un bon ritme, escrita amb un to èpic i amb una tensió que es conserva al llarg de tot el relat i que ens fa viure, a la manera dels autors clàssics, tota una època molt ben ambientada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada