Descripció de la Pàgina principal

divendres, 22 de juliol del 2016

Un océano de amor de Wilfrid Lupano i Grégory Panaccione

Una novel·la gràfica, muda, plena d’imatges impactants, com el mateix oceà, poètica i amb sentit de l’humor, que narra les peripècies d’un matrimoni de pescadors. Ell, petit, baixet i amb ulleres; ella, gran, vital i decidida; són els dos protagonistes complementaris d’aquesta història d’amor amb rerefons ecologista. De secundaris una gavina i el mar; de fons la importància de cuidar els oceans i una mica més de fons encara... les llaunes de sardines que tant odia el nostre pescador i que tantes escenes còmiques ens procuren... .
Un vell pescador surt cada matí a feinejar amb la seva petita barca per la costa Bretona. Un dia, que d’entrada sembla com qualsevol altre dia..., la seva barqueta es queda enganxada a les xarxes d’un gran vaixell que el deixa abandonat a alta mar. Amb poques possibilitats de tornar a terra ha de trobar la manera de sobreviure amb les poques llaunes de sardines que li queden, els fruits de la mar, tan gran i bonica, com salvatge i inhòspita, i una gavina per única companya.


Des de casa, molt lluny dels tràfecs del marit a alta mar, la dona es lleva cada dia i l’espera al port. No perd mai l’esperança..., fins que cansada decideix anar a buscar-lo encara que per això hagi de creuar el mar sencer.


Lupano i Panaccione han sabut construir una història única, entranyable i molt completa, que al final fa reflexionar sobre el que realment és important a la vida. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada