Descripció de la Pàgina principal

divendres, 29 de gener del 2016

Recomanem... Lila de Marylinne Robinson

Aquesta és la història d’una vida: rica per lo peculiar, intensament humana i com a conseqüència excepcionalment vulnerable.

Abans de la gran depressió americana,  grups de temporers recorrien els camins polsegosos dels Estats Units buscant feina. En aquest context -que tan ben descrit trobem en els relats de Steinbeck -, una nena, a qui posen de nom Lila, és rescatada de la soledat, la tristesa i l’oblit per una dona gran que se n’ocuparà amb zel fins a la fi de la seva existència. La Doll, vella, amb tota una vida a les espatlles i una marca a la cara senyal d’una antiga afronta, que al final tindrà les seves conseqüències,  ensenyarà a la Lila a viure lliure i del que dóna la terra. També el què és l’ amor propi, el saber sofrir i aguantar fins a un límit: mai sense sobrepassar-lo. La importància de la feina  i de la dignitat malgrat la pobresa, la soledat. Amb aquestes premisses i ensenyaments, amb un coneixement ancestral del què significa viure i la consciència plena sobre la fragilitat de la quotidianitat, la Lila es fa gran i... un dia va a parar en un poble, Gilead, on coneixerà al reverend John Ames. D’aquest home, savi, també vell i amb una visió ferma encara que oberta de la vida, s’ enamorarà. Amb ell coneixerà una vida senzilla però tranquil·la i plena, en què entre els dos aniran desbrossant els seus pensaments respecte de l’existència i la religió.

Un llibre escrit amb delicadesa i que, a partir de dues vides, ens parla sobre la consciència de l’existència i sobre la religió de manera senzilla i natural.


Tot un clàssic per al futur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada