Descripció de la Pàgina principal

dijous, 25 de juny del 2015

Recomanem... La fondalada de Jhumpa Lahiri

Vaig descobrir Lahiri a prop del seu debut llegint Intèrpret d'emocions, un conjunt de relats continguts però molt potents que em van sorprendre i captivar. Després d’una primera novel·la encara inèdita en català, El buen nombre, que va ser adaptada al cinema per Mira Nair, Lahiri ha publicat dos llibres més, Una terra estranya -un recull de narracions interconnectades- i La fondalada, que aquests dies he tingut entre les mans.

Aquesta, que us recomanem, és la història de dos germans molt propers però de caràcter molt diferent. En la primera part de la novel·la l'autora ens dibuixa la vida en comú d'una família on els fills pugen junts jugant, estudiant, sortint i en definitiva vivint a la Calcuta dels anys 50; fins que un d'ells, el Subhash (el més seriós i reservat) marxa a estudiar als EUA, mentre l'altre, l’Udayan (el més revel i inquiet), es queda a Calcuta. I això és així... fins que arriba la tragèdia que trasbalsarà els seus destins i obligarà en Subhash a tornar a l’Índia. A partir d'aquí els fets, els actes i les decisions es van succeint fins que arriben a afectar a les diferents generacions que composen la família en la cerca de felicitat. 

Estem davant d'un relat sobre una saga familiar on surten temes tan recurrents en l'obra de l'autora com l'emigració, l'aïllament, les relacions interpersonals, la maternitat i la paternitat, la convivència, la culpa i com a horitzó final de tot: la cerca de la felicitat... .


Per aquells que vulgueu saber-ne més us trameto a una petita guia plena de recursos elaborada per casa Àsia: Guia Lahiri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada