Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 8 d’abril del 2015

Recomanem... Ànima de Wajdi Mouawad

ÀNIMA: part immaterial o espiritual d'un ésser viu, sovint considerada com a eterna.


En un instant una vida aparentment regular i estable canvia. El protagonista d'aquesta història, Wahhch Debch, troba la seva dona brutalment assassinada a casa, sense cap motiu aparent. Des del mateix instant que la veu s'obre un abisme dins seu. Un buit i un dolor tant intens que el portaran a iniciar un periple a través de  les reserves índies, on s’amaga el criminal,  travessant la frontera entre el Canadà i els Estats Units, tan sols per poder veure els ulls a la bèstia i poder reconstruir la seva humanitat trencada.

El que no sap, però, és que aquest viatge, d'entrada vague, atordidor i sense un sentit més enllà de la cerca del contacte amb la fera, el durà a fer un recorregut interior infernal desmantellant, per etapes i fins a descobrir-ho tot, els horrors i la violència viscuts en la seva infantesa. Obrirà la caixa de Pandora i reviurà els records amagats en l'avenc més pregon del seu ésser per trobar-hi una ànima que pugna per saber, expulsar i sanar-se. Que lluitarà fins les darreres conseqüències deixant pas a la bestialitat amb la voluntat d'arribar fins al fons de l'abisme. 

Un viatge líric, èpic i poètic, a la vegada que físic i molt sensorial, també brutal, descarnat i esfereïdor al fons de l'ànima humana. Allà on la raó no hi té cabuda. On l'home i l'animal es troben. Allà on només hi ha instint i cruesa. La cruesa d'uns fets que trasbalsen la vida d'un home que executa un llarg viatge fins a actuar brutalement per aconseguir la redempció de la seva ànima.

Un obra singular i molt impressionant que no et deixarpà indiferent!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada