Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 14 de maig del 2014

Destruïm tots els cotxes de Blake Nelson

En James té 17 anys i una idea molt clara del què vol: destruir tots els cotxes. Està convençut que la major part dels problemes que tenim són a causa de la manera de viure i, segons ell creu, els cotxes en són l’indicador.  DESTRUÏM –LOS. Acabem amb l’emblema de la societat americana, amb el consumisme, amb l’anar contranatura constantment.

Però a mesura que va passant el temps a en James se li compliquen les coses... l’escola, els amics, les noies... i mica en mica s’adóna que cada vegada és més difícil nedar contracorrent i mantenir-se ferm en els propis principis i creences.


“Gent jove, estudiants, intel·lectuals, progressistes i tots aquells que us atreviu a acceptar la realitat, us demano que OBRIU ELS ULLS i MIREU cap a on ens porta la situació actual. Els automòbils són els fonaments sobre els quals es basa el nostre estil de vida insostenible. Hem de DESTRUIR tots els cotxes. Tots”.

La sessió amb la mOn:

DESTRUÏM TOTS ELS COTXES


James Hoff, un noi de 16 anys, només té una cosa clara a la seva vida : els cotxes són el gran problema del planeta!!!

I la tertúlia ha començat justament amb aquesta pregunta:
Quina cosa és la que teniu ara mateix més clara a la vida?
Que és el que més us interessa?

Les respostes han estat curioses i sorprenents : els cavalls, els videojocs, els estudis, el hàmbol, les noies, ser feliç, salvar els arbres...

El protagonista del llibre, té clar que serà en el futur? I el present? Es el podeu imaginar d’aquí  deu anys?
El llibre està escrit com si fos un diari i dia a dia, en James escriu el que sent, la seva relació amb la família, els amics, els seus dubtes, del pas del temps i de noies i... d’una noia molt especial, la seva ex, la Side.

Destruïm els cotxes és un retrat de l’adol·lescència i de la societat Americana,  en James es “robots pitjadors de botons”. Parla de la manca de valors, tant dels adults com dels joves : Els grans consumidors americans. Com arribar a ser algú, com ser un guanyador, com ser ric i famós...   viure amb la natura i no contra natura, de com evitar la contaminació i les catàstrofes... en resum : de com ser responsables

Com us imagineu d’aquí cinc anys?
I d’aquí deu anys?

(això queda entre nosaltres)

Ha estat un  veritable tresor escoltar als nois i noies del club, són joves en temps de crisis, amb ganes de volar, amb ganes de ser independents i trobar-se segurs amb ells mateixos..tot i que a la balança hi pesen els “NO se’sss”

Etapa difícil l’ adol·lescència: edat en què es deixa de ser un nen però encara no s’és un adult.

Rebel·lia, reflexió , somnis ,  configuració del pensament i opinions pròpies, les hormones funcionant a tope...

Imagineu-vos... la porta que ens ha obert : Destruïm Tots els Cotxes.

No és com els altres llibres, és diferent... et fa  pensar, mola!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada