Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 4 de març del 2014

Recomanem...


Hi ha en Jim, un advocat triomfador. Hi ha en Bob, a qui l’empaita un perdurable sentiment de pèrdua i de fracàs. I la Susan, germana bessona d’en Bob, esquerpa i agra, l’única dels tres que encara viu a Shirley Falls, a l’estat de Maine. Aquests són els germans Burgess, que veuran aviat com un fet escandalós tensa els fràgils vincles que els uneixen: en Zach, el fill adolescent i solitari de la Susan, és acusat d’haver fet rodolar un cap de porc congelat cap a les portes d’una mesquita, i es desferma una tempesta judicial en una societat que es mou entre la condescendència i la por als nouvinguts.

Amb Olive Kitterigde, Strout, ens endinsava en la construcció d’una persona des del punt de vista de la gent que l’envolta; com en un trenca closques, les peces van encaixant fins a donar-nos una visió completa d’un personatge prou complex. En el cas dels germans Burgess els fils es tensen fins a descobrir-nos els racons més insondables de l’ànima dels personatges que retrata, la seva vida, maneres de ser i pensar; en definitiva els seus problemes i relacions. Una vida amb contrarietats tant quotidianes com les que puguem tenir tots nosaltres; o no... .

Uns personatges que es fan estimar i que recordaràs un cop acabat de llegir el llibre.

Aquí us en deixo una cita memorable: No tinc família. El seu germà li ofereix la gran resposta 

«Sí que en tens. Tens una dona que t’odia. Fills que estan furiosos amb tu. Un germà i una germana que et fan tornar boig. Un nebot que era un sòmines, però es veu que ara ja no ho és tant. D’això se’n diu família.»

per als qui vulgueu més informació:


Apali, a gaudir-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada