Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 9 de juliol del 2013

Recomanem...

Peter Cameron
Algún día este dolor te será útil


El protagonista d'aquesta història és un jove agut, intel·ligent, despert i amb una visió crítica de la vida i les relacions humanes. James Sveck ens parla, en aquest relat sincer, directe, molt lúcid i a vegades divertit, de la incertesa que li provoca el futur, de la seva família desestructurada, una mica excèntrica i desmesurada, i sobretot de la soledat i la dificultat que li representen les relacions humanes. 

James Sveck, està a punt d'entrar a estudiar en una universitat prestigiosa, mentre, a l'estiu, treballa a la galeria d'art de la seva mare. Un lloc on no entra quasi ningú i que li deixa molt de temps lliure. Durant tot el relat el jove expressa el seu desacord en el futur que li espera, ple de responsabilitats, molt marcat i molt llunyà de la seva manera de ser. Per a en James la felicitat no existeix, i empès pels seus pares, conversa amb una psiquiatra, que intenta recuperar-lo per a la vida social, i a qui confessa el seu punt de vista i els seus pensaments sobre la vida. A través d'aquestes converses dialoguem amb els pensaments del protagonista i descobrim perquè vol comprar una casa lluny de tot el conegut, dedicar-se a llegir llibres i viure amb el mínim possible. L'única que l'entén és la seva àvia. L'única que el convida a ser ell mateix sense tancar cap porta; l'única que el fa enfrontar- se a totes les pors i incerteses que li crea la nova realitat que està a punt de començar a viure.

Un llibre fresc i senzill, de fàcil lectura, que, encara que ens remet a "El guardián entre el Centeno", no té desperdici i que de segur que no us deixarà indiferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada