Descripció de la Pàgina principal

divendres, 9 d’agost del 2024

Els Cruspilletres

 


Aquest 2024 els Cruspilletres aprenen el llenguatge del còmic

 Aquest any els Cruspilletres hem menjat un munt de lletres a partir dels còmics. Hem aprofundit i parlat sobre les diferències entre una novel·la gràfica i un còmic, n’hem vist, hem analitzat el llenguatge més propi d’aquest tipus de narracions (vinyetes, bafarades, onomatopeies), n’hem donat a conèixer de clàssics però també de contemporanis i hem realitzat un taller on hem escrit, retallat i dibuixat la nostra onomatopeia i hem treballat el llenguatge no verbal.

En definitiva hem despertat l’interès dels infants per aquest gènere


divendres, 2 d’agost del 2024

calendari de properes trobades i lectures

 


Setembre: "Demà, i demà, i demà" de Gabrielle Zevin

Una Història sobre la creació de mons virtuals que va molt més enllà de la tecnologia per parlar-nos d’amistat, de la necessitat d’estimar i ser estimats. De l’èxit, el fracàs i de com pot trontollar de cop la vida.

El Sam i la Zadie es coneixen de petits en un hospital, a base de trobades i coincidències es crea una amistat duradora i forta fonamentada en la seva passió per la creació de mons paral·lels virtuals, que els serveixen de refugi respecte del món real. La vida els separa i ja de més grans, a la universitat, decideixen tirar endavant un projecte de creació de videojocs. El que no saben és que un dels jocs acabarà tenint un èxit mundial que els desbordarà i acabarà posant a prova la seva relació.


Octubre: "Història d'un piano" de Ramon Gener

Un viatge de redempció a través d'un instrument de so únic, viatjant amb el qual esdevindrem testimonis dels principals moments crítics de la convulsa història de l'Europa del segle XX.

La història d'un piano únic, de so vellutat, especial, a l'interior del qual s'hi amaga un secret que ens portarà a fer un recorregut per l'Europa del segle XX. Un relat sobre com els capricis del destí aniran portant l'instrument d'unes mans a unes altres descobrint-nos un conjunt de vides anònimes, salvades pel poder redemptor de la música.

Novembre: "Y llovieron pájaros" de Jocelyne Saucier

Un viatge que transita la vellesa, l’amor i la mort en llibertat amb la natura com a protagonista.


Tres homes ancians decideixen retirar-se i viure aïlladament a l’interior dels boscos d’Ontario. Un d’ells és un enamorat de la naturalesa, un altre de l’ampolla i el tercer fuig del dolor i s’endinsa al bosc per pintar i trobar la llum. Tres personatges particulars que veuran com les seves vides trontollen i canvien quan arriba al seu recer una fotògrafa amb ganes de descobrir qui va ser Boyhut, el jove que va caminar mesos entre les cendres d’un incendi que va arrasar milers d’hectàrees de bosc i pobles sencers a Ontario, Canadà. 


I com viure la vellesa és un privilegi, i més viure-la en llibertat i harmonia, en aquest racó de món, també hi arriba Marie-Desneige, una dona de 80 anys, inquieta, dolça i fràgil, encara que valenta, que marcarà la vida de tots per canviar-la.


Una història sobre el valor de l’amistat, el patiment, però també l’amor i la felicitat i de com són possibles les segones oportunitats, amb la naturalesa com a una entitat més que dóna forma a tota la narració.