Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 19 de novembre del 2024

calendari de properes trobades i lectures

 


Setembre: "Demà, i demà, i demà" de Gabrielle Zevin

Una Història sobre la creació de mons virtuals que va molt més enllà de la tecnologia per parlar-nos d’amistat, de la necessitat d’estimar i ser estimats. De l’èxit, el fracàs i de com pot trontollar de cop la vida.

El Sam i la Zadie es coneixen de petits en un hospital, a base de trobades i coincidències es crea una amistat duradora i forta fonamentada en la seva passió per la creació de mons paral·lels virtuals, que els serveixen de refugi respecte del món real. La vida els separa i ja de més grans, a la universitat, decideixen tirar endavant un projecte de creació de videojocs. El que no saben és que un dels jocs acabarà tenint un èxit mundial que els desbordarà i acabarà posant a prova la seva relació.


Octubre: "Història d'un piano" de Ramon Gener

Un viatge de redempció a través d'un instrument de so únic, viatjant amb el qual esdevindrem testimonis dels principals moments crítics de la convulsa història de l'Europa del segle XX.

La història d'un piano únic, de so vellutat, especial, a l'interior del qual s'hi amaga un secret que ens portarà a fer un recorregut per l'Europa del segle XX. Un relat sobre com els capricis del destí aniran portant l'instrument d'unes mans a unes altres descobrint-nos un conjunt de vides anònimes, salvades pel poder redemptor de la música.

Octubre: "Y llovieron pájaros" de Jocelyne Saucier

Un viatge que transita la vellesa, l’amor i la mort en llibertat amb la natura com a protagonista.


Tres homes ancians decideixen retirar-se i viure aïlladament a l’interior dels boscos d’Ontario. Un d’ells és un enamorat de la naturalesa, un altre de l’ampolla i el tercer fuig del dolor i s’endinsa al bosc per pintar i trobar la llum. Tres personatges particulars que veuran com les seves vides trontollen i canvien quan arriba al seu recer una fotògrafa amb ganes de descobrir qui va ser Boyhut, el jove que va caminar mesos entre les cendres d’un incendi que va arrasar milers d’hectàrees de bosc i pobles sencers a Ontario, Canadà. 


I com viure la vellesa és un privilegi, i més viure-la en llibertat i harmonia, en aquest racó de món, també hi arriba Marie-Desneige, una dona de 80 anys, inquieta, dolça i fràgil, encara que valenta, que marcarà la vida de tots per canviar-la.


Una història sobre el valor de l’amistat, el patiment, però també l’amor i la felicitat i de com són possibles les segones oportunitats, amb la naturalesa com a una entitat més que dóna forma a tota la narració.


Novembre: "Petits mons" de Caleb Azumah Nelson


Petits mons ens parla del temps i l'espai que un construeix per a si mateix i amb la gent que formen part de la teva vida: amb els membres de la família, amb la parella o la persona de qui n'estàs enamorat, amb els més amics; petits mons són els que es construeix el protagonista quan es colta música o en fa, o balla a qualsevol lloc, a un altre ritme, aquell que espanta tots els mals. Perquè tots aquests mons petits i valuosos ens alliberen i ens reconeixen en la nostra manera de ser més autèntica; es on som, més, cada un de nosaltres.

L’Stephen és un adolescent britànic de segona generació de pares ghanesos, ha acabat el batxillerat i se sent pressionat per seguir un camí ja pautat: obtenir un títol universitari, treballar i independitzar-se. Però quan decideix prioritzar la seva passió, la música, el seu món es fractura.

Una reflexió intel·ligent sobre la família, l'experiència de ser migrant, sobre l'art i on trobar la vertadera existència; i els petits mons que la poblen.

Desembre: "Matrioixques" de Marta Carnicero

La Hana és una dona en la quarantena que viu un doble exili –un de geogràfic i un altre d’íntim– . La Sara acaba de fer divuit anys i està ansiosa per ser lliure. Dues realitats ben diferents que s'apropen i a mesura que ho fan descobreixen el què és l'horror de la violència contra les dones en les guerres, el què significa l'adopció, la recerca de la pròpia identitat i per sobre de tot dels sentiments i les emocions que generen en les persones que ho han viscut.

Gener: "El subhastador" de Joan Samson

Harlowe, New Hampshire, un petit poble de l’Amèrica rural on els seus habitants, que tots es coneixen, porten una existència senzilla i pacífica. Tot canvia quan els forasters, cansats del vertiginós ritme de les ciutats, comencen a arribar per passar-hi les vacances i els caps de setmana. A partir d’aquest fet, es perd la tranquil·litat: en un any es produeixen robatoris, incendis, assalts i, fins i tot, un assassinat. Un assassinat que obre les portes del relat per plantejar-nos com un carismàtic i afable nouvingut proposa organitzar una subhasta, per recaptar diners per formar un cos de seguretat que vetlli pel poble, fins a aconseguir un petit exèrcit privat.

Un relat que pot ser molt actual i que ens fa plantejar la mena de societat que hem construït i en la qual vivim

la Hana, una dona en la quarantena que viu un doble exili –un de geogràfic i un altre d’íntim– i la Sara, que acaba de fer divuit anys i està ansiosa per ser lliure.

la Hana, una dona en la quarantena que viu un doble exili –un de geogràfic i un altre d’íntim– i la Sara, que acaba de fer divuit anys i està ansiosa per ser lliure.la Hana, una dona en la quarantena que viu un doble exili –un de geogràfic i un altre d’íntim– i la Sara, que acaba de fer divuit anys i està ansiosa per ser lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada