Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 15 de març del 2023

Llegim... "Tot és possible" d' Elizabeth Strout

La rebuda d'aquesta narradora americana ha estat molt bona. Per unes usuàries, el llibre era difícil de seguir pel gran nombre de personatges i la dificultat de recordar el nom de cadascun; i malgrat tot, han considerat que l'autora té una narrativa excel·lent sense parangó, que els ha travessat a nivell ètic, emotiu i psicològic. Entre els personatges es crea una teranyina de relacions complexa, que va des de l'amor i la rutina, passant per les relacions tòxiques, els maltractaments, o simplement l'amistat, d'una manera que sembla que no passi res, entrant en la realitat  quotidiana de cada un d'ells.

La solitud, és un dels elements que han destacat especialment les usuàries. La soledat que conviu amb molts dels protagonistes de cada un dels capítols d'aquesta ciutat. Homes i dones sols, perquè no saben estimar, perquè no saben compartir, o perquè no és saben comunicar. Personatges molt ben dibuixats psicològicament que tenen sovint una culpa o expiació que fer en vida, o que pateixen una gran pèrdua, però també protagonitzen una possibilitat d'una nova oportunitat. 

L'autora trama lentament cada una de les històries dels personatges, fins que en l'entreteixit final ens fem una imatge completa de cadascun d'ells. I aquesta és una de les idees que fascina d'aquesta novel·la: la senzillesa amb que ens mostra una idea d'una gran complexitat.

Són personatges supervivents, que enfronten el fracàs i la pobresa davant d'altres que han tingut la vida solucionada i que sovint són els que tenen la capacitat ètica més baixa i que són més tòxics. Personatges amb greus problemes emocionals, de creixement, i de relacions familiars. Des de grans ferides d'infantesa que difícilment és curen, però també d'un optimisme mirat des de la superació, l'autora ens acaba mostrant personatges que volen canviar la seva vida per cercar la superació i la felicitat. Una obra dura però delicada.

A les usuàries els ha agradat tant aquesta autora, que algunes han agafat de la biblioteca altres dels seus llibres, com Lucy Burton, i se'ls han llegit, i algunes també estan veien a HBO la adaptació cinematogràfica d'un del seus llibres Olive Kitteridge.

La Guia



















Informació

Llegim Ara: "Elizabeth Strout, Tots estimem de manera imperfecta"

Babelia: Dios entre los maizales

TV3: Entrevista 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada