Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 6 de juny del 2016

EL PROJECTE DE “DINAMITZACIÓ LECTORA PER A PÚBLIC JUVENIL” DE BIBLIO.LAROCA TANCA EL CURS AMB UN ÈXIT TOTAL.



Aquest projecte va ser guanyador, al 2013, de l'accèssit dels premis que atorga l'Associació de Lectura Fàcil, i al 2015 la biblioteca va ser convidada a exposar-lo a les “Jornades biblioteca i comunitat educativa 2015” de la xarxa de biblioteques de Cornellà.

El projecte de “Promoció de lectura per a públic juvenil” és un dels projectes principals de la biblioteca de la Roca i el que més ressò ha tingut dins del món professional educatiu i bibliotecari. Aquest projecte es va iniciar al 2007 amb l'objectiu estratègic del foment de lectura dins del públic juvenil del municipi.
El projecte de foment de lectura de biblio.laroca és molt ampli i integra tres programes. Cadascun té els seus propis objectius, actuacions, finalitats i activitats que es desenvolupen de forma anual:

- Foment de lectura per a públic adult  amb el programa “Viu la lectura”.
- Foment de lectura per a públic juvenil “Clubs de lectura juvenils”.
- Foment de lectura per a públic infantil amb el programa “Cruspilletres”.

El programa de foment per a joves té com a públic els alumnes de l'institut La Roca. Es va iniciar al 2007 amb la signatura de convenis que la biblioteca ofereix a tots els centres docents del municipi i que integren tot un seguit d'accions i compromisos de la biblioteca vers les escoles en matèria de foment de lectura i en matèria de formació en la cerca i tractament de la informació. El projecte amb joves es vertebra amb l’oferta de sessions de lectura de forma mensual estructurades per cicles en què la biblioteca proposa al jove una lectura de novel·la juvenil i fa una trobada per comentar la lectura amb un professional del món de la dinamització i del foment de lectura. Les sessions són molt informals i sempre sorprenen el jove trencant-li la imatge que s'havia creat d'una sessió de lectura realitzada en una biblioteca. Aquestes sessions són sempre molt divertides, interactives i diferents del que s'espera, d’aquí ve el seu èxit. S’utilitzen tècniques com la dramatització de lectures, els jocs teatrals, la sorpresa i la improvisació...

Durant el curs acadèmic octubre 2015-maig 2016, s’han realitzat un total de 9 sessions a les quals han assistit un total de 118 joves:

·         1r cicle d’ESO han fet 3 trobades, i han llegit: Musclos per sopar de Birgit Vanderbeke, No-res de Jane Teller, Diumenge al matí al peu del salze de Dolors García Cornellà.

·         2n cicle d’ESO han fet també 3 trobades: Simple de Marie-Aude Murail, Parque Muerte de Fernando Lalana i Fario de Santi Baró. També s’ha organitzat una xerrada amb l’escriptor de novel·la juvenil Albert Forns.


·         Lectura Fàcil 1r cicle d’ESO han fet 2 trobades: La carta robada d’Edgar Allan Poe i Cadavereta vermella de Luis Murillo.

La valoració de les sessions són del tot positives tant per part de l’institut, com dels propis joves participants, com per part de la biblioteca, aquí teniu una petita mostra del que passa en una sessió i una petita entrevista a 2 joves sobre la seva participació a les sessions.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada