Descripció de la Pàgina principal

dijous, 2 de juny del 2016

El Club de Lectura Juvenil Llegeix "Fario" de Santi Baró

Hi ha una recomanable ressenya  de Fario a Llibres el Replà, signada per a en Joan Portell que és impossible de millorar. 

Si li feu una ullada, en quedareu enamorats!

Nosaltres a la tertúlia hem jugat amb imatges que ens han portat a parlar de l’Alba del principi de la novel·la, de l’Alba atrapada per les paraules, per la tensió,  per la rebel·lia  pròpia de l’adolescència.

“Però en totes les coses que només depenen del temps, l’endemà va arribar”

I l’Alba agafa el “coet”(imatge amb la que treballem” i evoluciona, l’ajuda el paisatge, l’avi, en Marc, la pesca de la mosca, l’aïllament... aprèn a escoltar-se a confiar, a contemplar la bellesa espiritual i es connecta amb la natura (el so de silenci, l’olor de la tempesta)

“Quan endevines on és la clau de tot...”

L’Alba empaita un repte encetem debat :
-          
     Quin és el vostre repte? El motor que us fa despertar?

Fem referència a l’àlbum il.lustrat “L’arbre vermell” d’en Shaun Tan i parlem de nosaltres... i això no és fàcil.

Aquest matí escoltava una frase a Radio 3 : “Ser un mateix no és fàcil i qui no s’ho cregui és que no és ni serà”.

Projectem un vídeo sobre la pesca de la mosca i el comentem... el pescador s’acomiada del seu fario amb un “ hasta  el año que viene princesa” , ens agafa el riure però per ell, sortir a pescar és  el seu repte. Hem esmentat : Big Fish ( pel·lícula que us recomano a ulls clucs)

Proposo dibuixar, retallar un peix i anotar al darrere els seus reptes, somnis, projeccions... una vegada fet,  enretirem les taules i amb un cordó elàstic fem un cercle, en fem un entramat i  col·loquem els peixos al centre. L’objectiu és pescar el nostre fario, el nostre repte, el nostre somni... ah!!! Però en aquesta pesca, hi intervindrà la paciència, les inclemències del temps, les boires de sucre, les ganes de joc, la fragilitat del peix (alguns han perdut la cua) i la confiança.

El joc, una excusa per parlar del llibre i el llibre, una excusa per parlar de nosaltres.

Ha esta un luxe compartir la tertúlia i la pesca amb aquest grup  que per a molts serà la darrera tertúlia de  cicle... .Bon Batxillerat, Bon Fario!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada