Descripció de la Pàgina principal

dijous, 14 de gener del 2016

El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon

El curiós incident del gos a mitjanit ens ha permès als usuaris/@s de Viu la lectura apropar-nos al coneixement d'unes persones discapacitades i el seu entorn familiar que ens és molt desconegut en la realitat quotidiana, tot i que les persones que pateixen la síndrome d’Asperger surten sovint a moltes pel·lícules i novel·les per les seves capacitats intel·lectuals inusitades.



Aquesta novel·la té dos punts d’interès específics, la síndrome d’Asperger ple de tòpics sobre la gran intel·ligència dels que el pateixen però de la qual no coneixem gaire bé res, i per altra banda la situació familiar que es crea amb l’entorn dalgú que pateix aquest tipus de síndromes, els quals tenen una relació social difícil i distant amb el seu entorn, unes capacitats empàtiques mínimes i un comportament difícil de compaginar amb la realitat diària d’una família.


El Llibre: 

L’autor ens presenta una mena de petita història policíaca des del punt de vista d’un jove que pateix la síndrome d’Asperger i com això commociona a tota la seva família. Aquesta visió literària ha estat considerada per les usuàries força innovadora i s’ha considerat que l’autor, tot i ser molt difícil captar que pensa una persona amb aquesta síndrome, ho fa molt bé. Segurament perquè és un professional dedicat a treballar amb nois que pateixen aquesta síndrome, però tot i així han trobat molt difícil posar-se a la pell d’una persona amb aquesta síndrome i és potser un dels punts més rellevants que han destacat totes les usuàries. Alguns dels usuaris i usuàries s’han preguntat si segurament molts cops quan veiem determinats comportaments en el món de la política o de l’economia no ens trobem davant de persones amb aquest tipus de síndrome o similars sense cap tipus d’empatia i amb un egoisme manifest.







Tot i així el llibre té dues parts clarament separades, una primera molt interessant, que t’atrapa i que barreja la fórmula d’un llibre de crítica social amb una novel·la policíaca, amb una segona part que a tots els lectors els ha semblat més lenta i potser un pèl repetitiva.

Una de les usuàries també ens va remarcar una cita de la lectura de la tertúlia del Novembre, El club del final de la teva vida, doncs el poema final que fa l’autor (On comença el temple? I On acaba? Pàg 298) li va agradar molt i va decidir compartir-la durant una trobada amb amics, i així una de les nostres lectures ha sortit de la biblioteca per tenir vida més enllà...Alguns dels suggeriments i recomanacions que han sorgit d’aquesta lectura han estat Wonder, un altre llibre classificat inicialment de juvenil, però que tenen una gran acollida entre els adults per l’impacta que té a les famílies tenir una persona amb problemes mèdics d’aquesta magnitud. També es recomanaren LaTerapeuta de GasparHernandez i La soledad de los números primos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada