Descripció de la Pàgina principal

dijous, 31 de gener del 2013

L'Enigma Altai de Miquel Rayó


S'han produït diverses morts i desaparicions sospitoses a la reserva natural de les Muntanyes Daurades, un territori desconegut de la petita República de Gorno-Altai, que abans pertanyia a l'antiga Unió Soviètica. Diverses llegendes circulen al voltant d'això i en les tavernes es parla entre murmuris dels terrorífics Alma, els homes de la muntanya. Olga Lebedinskaya, la directora de la reserva natural, pren mesures i acompanyada de tota una expedició inicia un viatge amb la intenció de resoldre el misteri que envolta les morts.

La intriga no defraudarà ningú; cap d’ells no s’imagina el que trobarà al final...

Una novel·la d’aventures, amb acció, una mica d’humor i fins i tot amor que et farà estar enganxat a la butaca!!

I aquí la sessió amb la Mon


Una tertúlia de llegenda.


La lectura de l’Enigma Altai ens porta a parlar de les llegendes, aquelles històries que t’han explicat alguna vegada les àvies, els monitors una nit de campament o bé n’han parlat a la televisió.

La llegenda de la chica de la curva ha encetat la tertúlia i n’han seguit tot un reguitzell més: la dona de la bossa plena de cabells del súper, el conductor d’autobusos amb els ulls al clatell, la serp que dorm estirada al teu llit, la noia del mocador al coll, el sobre amb les cendres de l’àvia, el gat al microones...

L’enigma Altai ens ha fet trepitjar la muntanya, escoltar les seves veus i descobrir-ne els seus secrets més ocults: ietis, caçadors furtius, homes salvatges, els "almas", dimonis.... en són protagonistes.

Hem proposat al grup crear una llegenda a partir d’un anell, fent ús de paraules triades a l’atzar relacionades amb la la novel.la d’en Miquel Rayó.

Desprès d’una bona feina de grup han explicat les seves creacions, a partir de les paraules anotades als post-its de cadascú :

Grup 1 – L’Anell prohibit: home salvatge- troba anell prohibit- vall de les veus – creu que pertany a un amor perdut- visita xaman –i la llegenda s’embolica amb l’aparició d’un ieti, un xaman i el bigfoot ... sembla impossible oi?

Grup 2 : L’anell de l’ós : Un ós té gana – viu a la muntanya i és víctima del canvi climàtic, els dimonis l’enganyen i el fan baixar al poble abandonat a buscar menjar. Allà entra a una casa on troba la roba del vell coronel Tapioca, busca a les seves butxaques i hi troba un anell... potser és el famós anell dels Alma?

Acabem la tertúlia amb la recomanació de diferents llibres de llegendes urbanes i llegendes de La Roca.

L’Enigma Altai, serà veritat o mentida? Mite o realitat?

Fins la propera!

Les fotos de la sessió: L'Enigma Altai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada