Descripció de la Pàgina principal

dijous, 10 de gener del 2013

La veritable confessió de Charlotte Doyle d'AVI

No hi ha gaires noies de tretze anys acusades d'assassinat, jutjades i declarades culpables. Jo en vaig ser una. I la meva història, tot i haver passat força anys enrere, té prou valor per ser explicada. Alerta, però: si les idees fortes i l'acció us ofenen, no la llegiu. Jo intentaré explicar la veritat, tal com la vaig viure.

Així comença el llibre. Una novel·la trepidant  en la qual la protagonista, una noieta educada per ser tota una Dama, es converteix en un mariner de cap a peus, acusada d'assassinat. Charlotte Doyle inicia un llarg viatge per alta mar. El que havia de ser un viatge de plaer en un buc mercant, es converteix en una experiència de vida en la qual la noia aprèn a sobreviure, sense luxes ni capricis, convivint de ple amb la tripulació. Els mariners s'embarquen amb un únic objectiu: venjar-se d'un capità que no té gens d'estima per la seva marineria. 
Se'n sortirà de tot plegat, la noia?
L'activitat amb la Mon: 
La veritable confessió de Charlotte Doyle

“Un mariner tria el vent que ha de permetre el vaixell fer-se a la mar des d’un port segur… però després són els vents, que imposen la seva voluntat”



Amb aquestes paraules hem començat la tertúlia de La veritable confessió de Charlotte Doyle, una aventura marítima que ens ha deixat regust a sal i ens ha portat a parlar de les novel·les d’ Stevenson, Verne i Salgari.  

Necessitàvem per poder salpar i iniciar el nostre viatge, el nostre propi Falcó Marí. Aquesta ha estat una de les primeres propostes per encetar la conversa, que com la novel.la ha estat intensa i emocionant.  S’ha repartit al grup fulls de colors amb l’objectiu de fabricar un vaixell de paper . En el primer dels plecs, havien d’anotar el tema principal de la novel.la, allò que els ha fascinat i en els plecs següents, de dimensions més petites, dues temàtiques de menor importància però necessàries i que sense elles la història no hagués tingut sentit.

Una vegada fet, el vaixell ha sarpat i mitjançant un truc de màgia, s’ha convertit en una samarreta on hi quedat imprès : AVENTURA, CURIOSITAT, MAR, INTRIGA, AMISTAT, MORT, TERROR. MISTERI I EMOCIÓ.

Estem d’acord doncs, en una de les crítiques de La veritable confessió...  Avi, autor del llibre, ha tornat a dissenyar una delicada peça d’artesania: una història intrigant i plena de suspens, amb una acció trepidant a alta mar. Des de la fascinant primera línia fins a la sorpresa final.
Hem parlat de l’evolució de la protagonista Charlotte Doyle, una noia de 13 anys al 1832. Inicialment és una noia plena de prejudicis i figaflor,  però que gràcies a la seva fortalesa es converteix en heroïna. S’enceta un nou tema :  el paper de la dona a la societat .
Mitjançant una imatge, hem parlat  de la moda, del rol de gènere, de les qualitats que hauria de tenir una noia per ser perfecta.

Una tertúlia, com la novel·la, difícil d’oblidar.

En aquest enllaç us deixo les fotos de la sessió: La veritable confessió de Charlotte Doyle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada