Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 16 de gener de 2023

Llegim... "Set dies de Gràcia" de Carla Gracia

 

Set dies de Gràcia tracta el tema de les lleves i del què representava una sangria per les classes populars, que no podien permetre’s pagar per no anar-hi, fent que perdessin la força productiva i que els fills morissin de malalties en guerres llunyanes.

Aquest tema ha interessat especialment, perquè moltes usuàries havien llegit sobre el tema, o els hi sonava perquè els pares o avis els n’havien parlat, però els mancava informació. El llibre està molt ben documentat i ho explica molt bé, sense fer-ser farragós. A moltes usuàries els va tocar de prop perquè és un tema de dones, ja que van ser elles les que van defensar el seus fills contra les lleves forçoses; les que van mantenir la família, defensar els barris i cuidar els fills.

La trama fulletonesca entre la protagonista, amb tot de girs rocambolescos, empeltada d'una dona real, que al barri de Gràcia de Barcelona va ser la qui va tocar les campanes de sometent durant la guerra dels 7 dies de Gràcia, i els dos germans de la família rica, fa que la trama sigui bastant addictiva; i totes les usuàries han reconegut haver quedat atrapades en la història. D’altra banda, la majoria ha coincidit també en què, en determinats moments, l'argument cau, sobre tot en els diàlegs, i això fa que la lectura no tingui continuïtat.

Les usuàries s'han sentit properes a l'època històrica, però han opinat que la trama tenia alts i baixos, sobre tot en el tracte entre els personatges. Els ha agradat molt per l'estructura, i la documentació històrica molt acurada.

Han trobat que l'obra ha estat un pèl desequilibrada, i que tot i ser una òpera prima, amb molts factors positius, també té aspectes a millorar.

La Guia
INFORMACIÓCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada