Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 20 de juliol del 2022

Biblio.laroca recomana...

 



Avui volem presentar un llibre que arrossega. Que arrossega pel seu llenguatge, per les reflexions, per les vivències tan bàsiques però tan properes a la vida.

El llibre blau de Nebo és un dietari a dues mans, complementaries. Un espai de llibertat des d’on els dos protagonistes principals ens expliquen la seva manera de viure i sentir un món nou.

Una mare i un fill preadolescent, que viuen amb la germana petita, en un petit poblet apartat de la costa de Gal·les, han sobreviscut a un desastre suposadament nuclear que els ha deixat aïllats i sense recursos de cap mena, tampoc digitals. S’ho han de fer tot i a través de les pàgines del llibre anem descobrint com recuperen l’equilibri, el contacte amb la natura i l’entorn que els envolta. El silenci, la soledat, el ritme pausat, són algunes de les claus del relat. El llenguatge i la reivindicació de la llengua gal·lesa en són d’altres. Els records del món anterior al gran final, l’educació del fill i els vincles familiars també en són temes principals. En definitiva la reconstrucció d’un món nou que demana una definició identitària i una definició de valors.

Un relat senzill i poètic sobre la reconstrucció d’unes vides aïllades i sense els recursos als que estem habituats. Una reflexió sobre els valors fonamentals, sobre la llengua i una definició de la bellesa de l’entorn natural que lluita per sobreviure tot i la devastació.

 

Un llibre per a joves i grans que la crítica ha relacionat, tot i les distàncies, amb Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo i amb la Carretera de Cormac McCarthy.

No us el perdeu!


Més informació

Radio silenci

Ara Llegim

Europaress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada