Descripció de la Pàgina principal

divendres, 3 de juny del 2022

Llegim... Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes de Llucia Ramis

 


No ha estat la lectura que haguéssim fet si l'haguéssim pogut copsar per endavant amb un mirall màgic, només a dues de les usuàries ens ha agradat. A qui li ha agradat, li ha agradat pel llenguatge, per la ironia, pel to humorístic, per la quotidianitat, per tot el que descriu sobre Cantàbria i el procés de fer anar les mines, i com els treballadors han d'enfrontar els senyors.

Per a qui no li ha agradat, han gaudit del llenguatge, i d'una bona narrativa perquè l'escriptora escriu bé. Però és una història quotidiana, que podria passar a qualsevol de nosaltres i que no convida a passar de l’ individual a l’ universal, que no treu temes que reflexionar, que parla d'ella mateixa des de la distància, que no hi ha emoció i no la transmet, que només hi ha desencant. Segurament era el que pretenia l'autora, comenten, però això ens allunya de la lectura. En cap moment ens hem sentit a prop del que ens diu l'autora.

El pare, la mare, són personatges interessants. Els avis també, els de tots dos costats, però ens costa saber qui són, salta d'una banda a l'altra, en moments i geografies, sense profunditzar, parlant de l'anècdota, sense entrar en l'emoció, i això no arriba a la majoria de les usuàries.

No, si existís, un mirallet per tastar com ens sentiríem després de llegir un llibre, aquest no l'haguérem escollit, perquè com a mínim ens hem sentit indiferents, com a màxim, foscos, davant una generació, la de l'autora, que veu la realitat de forma gris. 

La Guia 




















Informació



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada