Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 16 de febrer del 2022

Llegim... Infinits infinitius amb Enric J. Vilajuana


Poeta i escriptor, ens va explicar el procés d'escriptura per un poeta en una tertúlia intimista, i molt introspectiva, sobre la seva obra, però també com arriba a les emocions dels seus lectors.



El primer que cal per escriure poesia és escoltar i veure el que ens envolta, diu l'autor. Llegir molt. Cada poema és únic, sobre l'absència, la memòria, el dolor, invoca sentiments, o recorda la memòria, i desvetlla les emocions dels lectors.


Per l'autor el procés creatiu és trenar paraules amb les seves emocions, perquè necessita escriure. Escriu per viure, per comprendre, per imaginar, amb els ulls de la ingenuïtat. Però també escriu per assumir el dolor, la soledat o l'absència. Per escoltar el silenci i plantejar-se interrogants.


Per plantejar-se que estima les paraules, les trena i com això és una forma de reflexionar i contribuir al fet de ser ell com a persona.


No escriu per lluitar contra el no-res, el buit estèril, sinó per existir, li agrada gaudir de les paraules.


Tot el procés creatiu comença amb un full en blanc, que pot quedar-se dies en blanc, escriu als matins, esperant la inspiració, pensaments, però s'ha de sentir còmode amb l'entorn. Porta una llibreta on va apuntant idees i que la duu a tot arreu. També ha escrit narrativa, però és sent més còmode amb la poesia. I en la seva poesia també hi ha personatges, ell, en primera persona, el tu, en segona, quan parla de les persones que l'acompanyen en el seu recorregut vital, o el nosaltres, per explicar experiències compartides amb un entorn.


A través de metàfores i simbologies sacseja les paraules construint un món d'emocions i sensacions per arribar a tocar l'ànima de qui l'escolta o el llegeix.


Vàrem comentar amb l'autor diferents poemes del seu llibre com "Quan ho busquem tot" que parla de renúncies del passat, de recerques inútils i del camí de l'angoixa, però també de l'esperança com a futur.


Amb "Vull tornar al batec" emfatitza com la memòria és dura, perquè és una motxilla pesada que ens obliga a fer-ne cas o reviure o desprendre'ns.


I també ens va llegir un poema inèdit "Ara tot s'adorm" que formarà part del futur recull que sortirà aquest 2022, i que ben segur tornarem a llegir a Viu la lectura.


La Guia















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada