Descripció de la Pàgina principal

dijous, 22 d’abril del 2021

El Club Jove de 2n d'ESO de l'Institut i la mitologia

Els alumnes de 2n d’ESO de l’IES la Roca han participat de nou en la trobada anual dels nostres Clubs de lectura joves. Han participat uns 125 alumnes que han parlat, debatut i experimentat amb un taller- teatre sobre mitologia.

 Mite, del grec, mythos, «relat», «conte»

És doncs, un relat tradicional que es refereix a esdeveniments prodigiosos, com per exemple el mite del minotaure. Són protagonitzats per éssers sobrenaturals o extraordinaris, tals com déus, semidéus, herois , monstres o personatges fantàstics, els quals busquen donar una explicació a un fet o fenomen.




Amb la lectura de Mites Grecs - Cucanya (Col·lecció Cucanya): hem jugat a explicar-nos els mites

A la primera part de la sessió i després de la benvinguda per part de la biblioteca, es defineix un mite i s’ofereix als nois i noies un playmobil com a metàfora d’algun dels personatges protagonistes dels diferents mites que han llegit i treballat a l’aula.  S’acompanya d’un petit full i llapis per tal d’anotar el nom del déu, semidéu, heroi , heroïna, monstre... amb qui identifiquen la joguina que tenen a les mans.
Tots els relats tenen símbols i motius que fan la història única i els hi demanem que la identifiquin.

 Es presenten els diferents elements que estan han estat instal·lats a  mode de museu del mite a l’extrem de la sala. Els nois i noies n’hauran de triar un, dos o tres que reconeixen i els permetrà explicar el mite.

Corona d’or, llaurar, foc, gàbia, arc i fletxes, pedres, cap d’or, cor, caixeta de música....
Els grups que s’han format dins de la sala, surten a l’exterior, on hi troben 7 escenaris, guixos de colors i la resta d’objectes no triats.

Es proposa als alumnes treballar en grup, dibuixar i emprar els objectes seleccionats per explicar el record del mite.

 Es pensa amb les mans i es fa oral  el record.

Després d’un temps, cada grup visita la instal·lació de l’altre i el grup protagonista interpreta el mite integrant il·lustració, objecte i narració oral. Cada participant pot aportar allò que coneix del mite al relat dels seus companys i companyes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada