Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 21 de desembre del 2016

Els tertulians opinen sobre "Massa Felicitat" d' Alice Munro
















Les millors lectures segons les nostre usuàries.

Des de gener del 2015 cap llibre havia superat la valoració de Los libros arden mal de  3,9 en el nostre rànquing particular i cap havia igualat encara la lectura del 2015 I el ressò de les muntanyes de 2015, com Demasiada felicidad amb un 4,1.

I es que les lectures solen ser desiguals, el que encanta a un lector, a un altre no li agrada gens, i poc cops com amb I el ressò de  les Muntanyes de Khaled Hosseini i Demasiada felicidad de Alice Munro, aconseguim certa unanimitat.

Tot i que no estem acostumats als llibres de relats i que Alice Munro té una narrativa molt personal, cada un dels seus relats han estat comentats amb vehemència. Els seus personatges, tristos, ordinaris,  quotidians han fet reflexionar sobre molt aspectes de la nostra societat: És un mirall massa certer, han comentat, cada relat és una petita Nobel·la han reblat les assistents.

Tot i així una assistent no l’ha llegit, els relats no l’entusiasmen, encara que siguin d’una premi Nobel. I una altra diu que els tornarà a llegir, desprès de sentir als companys comentar el llibre, creu que ha perdut alguns instants de la lectura.

Hi ha relats que han colpit especialment, especialment Dimensiones, on una dona maltractada i amb escassa autoestima, visita al marit que ha assassinat als seus fills a la presó o Juegos de ninos, on la por a la diferència pot portar a l’assassinat.  Cara l’únic protagonitzat per un home, una terrible història d’amor o Radicales libres, un joc d’assassins.

Un llibre ple d’ombres, on la foscor de l’ànima és la protagonista i on la narrativa senzilla,  austera i clara ens porta  a parlar dels grans contistes mundials, com Txejov, Mahfuz o el nostre gran Pere Calders.

Els llibres de relats es mereixen una segona oportunitat, acabem la jornada decidint llegir Calders, totes les assistents el recomanen fins i tot a la lectora més reàcia a llegir relats i potser més endavant fins i tot atrevir-nos amb Txejov que el nostre  usuari, ens recomana de totes totes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada