Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 9 de desembre del 2015

"Viu la lectura" amb la novel·la "El club de lectura del final de la vida" de Will Schwalbe

L'autor, Will Schwalbe, va viure com a la seva mare li diagnosticaven un càncer. Una malaltia que va durar dos llargs anys, temps en què mare i fill van compartir una passió mútua: la lectura. I d'aquesta passió compartida i de les ganes de deixar constància de l'experiència viscuda va sorgir la idea de la novel·la: on l'autor proposa fer un club de lectura on es puguin recomanar llibres que els serviran per apropar-se a la vida i donar pas a la mort amb dignitat. Històries que els ajudaran a reviure qui són.

Les tertulianes i tertulians han opinat:

Unes: ens ha agradat molt per l'apropament a la visió de la mort i la malaltia.

Altres: no els ha agradat gens perquè no els interessa el tema de la malaltia i del dolor. Unes quantes perquè el tema els hi era massa proper i no els hi venia de gust llegir sobre el tema.

I a d'altres encara: tampoc els hi ha interessat perquè al desconèixer els autors que es recomanen fa feixuc el text i acabes per perdre interès.

Pere Navarro: el llibre no li va interessar gens per dos motius: en primer lloc perquè coneix molt bé el tema de les malalties terminals com la que s'explica al llibre i com enfrontar la mort i la malaltia, i que ha llegit altres llibres més interessants que aquest sobre el tema. En segon terme les recomanacions literàries que fa l'autor li semblen simplistes i no li aporten res com a lector. I en tercer lloc la relació mare-fill, que potser és la més interessant, no l'ha acabat d'atrapar.

Tots els assistents han coincidit en què la part que els hi havia agradat més era la de la relació mare i fill i com aquesta canvia al llarg del temps i les lectures que fan. Hi ha hagut algun assistent que ha valorat algunes de les recomanacions: Roberto Bolaño. Los detectives salvajes; Susan Halpern. El protocol de la malaltia. Khaled Hosseini. El caçador d'estels o Buda. The diamond cutter sutra.

Bona part de la tertúlia va versar sobre: una obra que ensenya com afrontar la malaltia per part de la família i com ajudar el malalt. Per exemple no preguntant sobre la malaltia, sinó preguntant al malalt si en vol parlar. 

En definitiva: un llibre molt controvertit!!!


La Guia:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada